hangszóróhardverlaptoplogitech

Logitech Z305 hangszóró – hifit csinál a laptopból

Szakavatott olvasóinknak bizonyára nem mondunk újat, ha a Logitech Z205 ajnározásába kezdünk: a svájci gyártó külső hangszórói tökéletes hangzást varázsoltak a laptopok köré, mindezt ráadásul olcsón és szűk helyen tették. Mostanra megérkezett a kistestvér is, és ami a legjobb, hogy a Z305 szinte mindenben köröket ver elődjére. Ha sokat utazunk, esetleg nem szeretnénk otthonra óriási hangfalszetteket, a Logitech külső egysége tökéletes választás lesz.

Logitech Z305 hangszóró - olcsobbat.hu

A hangszóró kezelése rém egyszerű: felcsatoljuk a laptop képernyőjének a tetejére, utána az USB-kábellel életet lehelünk bele. A Windows jobb esetben automatikusan felismeri az eszközt, előfordulhat viszont, hogy a Vezérlőpultban át kell állítanunk a hangforrást a gépünk beépített „hangfalpárjáról” a Z305-re. Innentől kezdve a miénk a terep! Nem hittük volna, de a parányi kiegészítő tényleg kiválóan szól, az pedig valósággal csoda, hogy mit ki nem hoz a laptopokból. Méretre nagyjából megegyezik az elődjével, ugyanakkor a kialakítása révén – egy csövet képzeljünk el, amelynek a két végén ott figyelnek a hangszórók – sokkal jobb hangzás vár ránk.

A Z305-re mindössze három gomb került, az egyikkel bekapcsolhatjuk az eszközt, míg a másik kettővel a hangerőt állíthatjuk be. A gép kialakítása nem csupán a hangja miatt sikerült előnyösre, a tervezők ötletesen hagytak középen egy kis helyett a webkameráknak is – igaz, a laptopok java részén ma már van beépített kamera, így nem kell egyéb kiegészítőt aggatnunk a kijelző tetejére. A Z305-ösre a laptopok mellett más eszközöket is dughatunk, ezért osztálykirándulások alkalmával is hasznos lehet a hangfal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.