médialejátszómp3 lejátszó

Hordozható médialejátszók – multimédia mindig, mindenhol!

4 Perc olvasási idő
médialejátszómp3 lejátszó

Hordozható médialejátszók – multimédia mindig, mindenhol!

4 Perc olvasási idő

FM rádiós MP3-lejátszók | MP3 lejátszásra alkalmas okostelefonok | MP3-lejátszók diktafon funkcióval
Nem áltatunk senkit: manapság a hordozható MP3- és médialejátszók tipikusan olyan termékeknek számítanak, amik folyamatosan teret veszítenek az egyre okosodó mobiltelefonokkal szemben. Ennek ellenére a hagyományos eszközöket sem kell félteni, egyfelől ezek is állandó fejlődés alatt állnak, másrészt bizonyos szituációban kifejezetten hasznosak tudnak lenni.

Lássuk be, edzés közben egy olcsóbb MP3-lejátszót semmi nem tud pótolni, míg egy médialejátszót szívesebben adunk oda a gyerekeknek utazás közben zenehallgatásra, filmnézésre és játékra, mint a telefonunkat. Sőt úgy általában megértjük, ha valaki nem szívesen használja a mobilját szórakozásra: jobb elszeparáltan tartani a személyes és üzleti kontaktokat, illetve információkat tartalmazó kütyüt a biztonság kedvéért.
Az alábbiakban három hordozható médialejátszót mutatunk, három különböző árkategóriában, hogy legyen miből válogatni!
SanDisk Sansa Clip Zip – csúcskategóriás a belépő szinten

Bár a SanDisk Sansa Clip Zip még a cikkben szereplő többi termékhez képest is sereghajtónak tűnhet, valójában nagyon is sokat tudó készülékkel van dolgunk, aligha hinnénk elsőre, hogy 20-25 ezer forintért rátehetjük a mancsunkat ilyen kütyüre is. Rendben, megtörtént a leleplezés, most már elhihetjük: a tornaterembe vagy futáshoz nem találunk jobb lejátszót, a Clip Zip egyszerre kicsi, könnyű, hasznos és olcsó, ráadásul több méretben, 4 GB-os és 8 GB-os háttértárral is elérhető – ha ez még nem lenne elég, a választást hét szín nehezíti meg.
A lejátszó a SanDisk korábbi termékeire ütött külső tekintetében, középen négyirányú navigációs pad fekszik, a visszaugráshoz külön gomb szolgál. Oldalt microUSB port feszít, mellette találjuk a fülhallgató bemenetét és egy kártyaolvasót a microSDHC memóriakártyánknak, amivel a rendelkezésre álló tárhelyet 32 GB-ig bővíthetjük. Hátul csíptető feszít, edzés közben ennél hasznosabb találmányt nem is kívánhatnánk! A kütyün 1,1 hüvelykes, színes LCD-kijelző feszít, igaz, ezen csak az albumok fotóit nézegethetjük, egyébként a Clip Zip esetében be kell érnünk a zenehallgatással: a készülék több formátumot is támogat, emellett bizonyos zeneszolgáltatásokat is ismer, így nem kell az FM-rádióra hagyatkoznunk, ha friss muzsikára vágyunk.
Samsung Galaxy Player 3.6 – a „majdnem” telefon

A Samsung ugyanazon logika mentén rakta össze a Galaxy Playert, mint az Apple az alább bemutatott iPod Touch-t: a dél-koreai gyártó fogta az okostelefonjaira telepített 2.3-as Android operációs rendszert, ráhúzta egy 3,6 hüvelykes érintőkijelzővel szerelt médialejátszóra, hogy így kínáljon olcsóbb alternatívát az almás cégnél. A Galaxy Playerből létezik 4 és 5 hüvelykes változat is – ezek csak a kijelzőjük méretét tekintve különböznek, minden másban ugyanazt nyújtják. A Galaxy Player alig 0,4 hüvelyk vékony, az akkumulátora a telefonokhoz hasonlóan cserélhető, a kütyü microSD memóriakártyával bővíthető.
Funkcionalitás szempontjából a Galaxy Player nagyon hasonlít egy okostelefonra, csak éppen telefonálni nem lehet vele. Két kamerával is felszerelték, van benne GPS, 3.0-s Bluetooth, alkalmazásokat is tölthetünk le rá a Google Playből. Természetesen az FM-rádió sem maradt ki belőle, ezért ha meguntuk a zenehallgatást vagy a filmnézést, ráhangolódhatunk valami jó kis beszélgetős műsorra. A kijelző egyébként 480×340 pixel felbontású, ezen viszonylag kényelmes filmet nézni – a rendszer számos formátumot támogat, ezért ez biztosan nem akadály.
Apple iPod Touch – iPhone mínusz telefon

Az iPod Touch tulajdonképpen 2007 óta nem változott számottevően, de mégis sok tekintetben finomodott, okosodott, aki az újdonságok felé kacsintgat, feltétlenül a frissebb modelleket válassza – jelenleg a negyedik generációs modellnél tartunk. Az iPod Touch 8 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os háttértárral vásárolható meg, s bár az ára meglehetősen borsos, ezért cserébe az Apple-től megszokott minőséget kapjuk. A készülékre szintén két kamera készült, itt viszont a hátsó 5 megapixeles és vakuval támogatott, kiváló minőségű HD-videókat rögzíthetünk, amit azután élmény lesz visszanézni a 3,5 hüvelykes kijelzőn (960×640 pixel felbontás). A készülék A4-es processzor dübörög, csak úgy, mint a korábbi iPhone-okban.
Az iPod Touchcsal nem lehet telefonálni – legalábbis nem a mobilszolgáltatókon keresztül. A kütyübe került mikrofon, a FaceTime videochat szolgáltatás pedig a 3G-n keresztül továbbra is elérhető, így az interneten tudunk csevegni az ismerőseinkkel, de más alkalmazásokat letöltve a VoIP beszélgetésekben rejlő lehetőségeket is kiaknázhatjuk. Megjegyzendő, hogy a Touch hardvere meglehetősen erős, tökéletesen fut rajta az iOS 5 és a legtöbb játékprogram, a Game Center pedig itt is elérhető, így állandóan képben lehet a haverok teljesítményét illetően. A zenehallgatás tekintetében csillagos ötös teljesítmény nyújt a kütyü – ha valamibe, hát ebbe hadd ne menjünk bele egy iPod esetében!

Ajánlott bejegyzések
autómédialejátszó

Amikor az autó is figyel a biztonságra…

4 Perc olvasási idő
Tolatókamerák kedvező áron | Elektromos autós kellékek | MP3-lejátszók autóba A technológia fejlődésével nemcsak javul az autók teljesítménye, nemcsak környezetbarátabbak lesznek kedvenc…
applecd-dvdipodmp3 lejátszózene

A legjobb kedélyjavító: a zene az kell

2 Perc olvasási idő
Sokak számára ismerős ez a mondat egyik leghíresebb musicalünkből, de szépsége mellett nagyon is igaz és örökérvényű kijelentés. Zenére mindig szükségünk lesz….
hdi dunemédialejátszó

Médiacenter egy cigarettás dobozban

3 Perc olvasási idő
Akik az igazán igényes házimozizás hívei, ugyanakkor fontos számukra a sokrétű tudás, a komoly képességarzenál, és hogy mindez egy minél kisebb és…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük