blackberryblu-ray lejátszóhardverlaptoplgresearch in motionsamsungtelefon

Samsung Series 9 NP900X3A laptop – a pengeéles

Az idén januárban megrendezett Consumer Electronics Show egyik legfőbb érdekessége minden bizonnyal a Samsung új, Series 9 laptopja volt, amely láthatóan az Apple Macbook Airrel szeretné felvenni a kesztyűt: az ultrahordozható kategóriát képviselő gép nem csak nagyon könnyű, de meglehetősen vékony is, ezáltal nyilvánvalóan kiválóan megfelel a sokat utazó felhasználók kívánságainak, ráadásul még jól is mutat náluk, ami szintén nem elhanyagolható szempont.

Samsung Series 9 NP900X3A laptop - olcsobbat.hu

A Series 9 kialakítása rendkívül megnyerő, a fekete, krómozott alumínium váz egyszerre teszi elegánssá és minőségivé a laptopot. A kialakítás a Macbook Airhez hasonlóan vékonyodik, igaz, közel sem olyan mértékben, mint a rivális – mindenesetre a 0,64 hüvelykes magasság még így is meggyőző. A laptopba állítható háttérvilágítású billentyűzet és integrált gombokkal rendelkező trackpad került, a hangszórókat bal és jobb oldalt találjuk. A gép bal oldalán – ízléses takarás alatt – egy USB 3.0-, egy mini HDMI- és egy Ethernet-csatlakozó kapott helyet, jobb oldalt USB 2.0- és 3,5 mm-es jackaljzat, illetve egy microSD-slot helyezkedik el.

A 13,3 hüvelykes LCD kijelző 1366×768 pixel megjelenítésére képes, 160 fokos betekintési szöget és automatikusan állítódó háttérvilágítást ígért. A gép lelke egy 1,4 Ghz-es Intel Core i5-2537M processzor, amely Intel HD 3000 grafikus chip és 4 GB RAM társaságában duruzsol. A maximális sebesség és a lehető legkönnyebb súly érdekében egy 128 GB-os SSD meghajtó került bele, erre telepítették fel a Windows 7 Home Premium kiadását. A Samsung megjelölése szerint 7 óráig bírja a Series 9 akkumulátora – ha ez nem is feltétlenül fedi a valóságot, az első tesztek szerint nincs oka panaszkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.