monitor

LG IPS235V-BN monitor – remek választás!

3 Perc olvasási idő
monitor

LG IPS235V-BN monitor – remek választás!

3 Perc olvasási idő

Népszerű LG monitorok | Nagyfelbontású monitorok az LG-től | LG LED monitorok kedvező áron
Remek monitort dobott piacra a dél-koreai LG, az IPS235V-BN egyszerre elegyíti az IPS-panelek és a LED háttérvilágítás-technológia előnyeit. Az eredmény egy olyan megjelenítő, ami nemcsak kiválóan teljesít gyakorlatilag minden területen – legyen szó játékról, filmezésről vagy egyszerű képnézegetésről, nem fogunk csalódni -, de az árszabását tekintve sem panaszkodhat a majdani vásárló. Nézzük, mit tud!

Monitort keresel? Segítünk választani! >>


Megjelenésre semmi extrát nem ígér az új modell, viszont kétségkívül vonzó a külseje: a fekete monitor kialakítása nincs túl csicsázva, a megjelenítő maga teljesen szokványosan néz ki, a káva is egyszerű, egyedül a talp az, ami finom eleganciát kölcsönöz neki. A 23 inch átmérőjű monitor kifejezetten vékony, állvánnyal együtt 21,56 x 16,43 x 7,52 inch nagyságú, és a 4 kilogrammot nyomó készüléket a falra is felszerelhetjük, ha úgy tetszik – ezt VESA szabványú konzollal tehetjük meg.

LG IPS235V-BN 23 inches LEDmonitor

Mielőtt túlzottan belemennénk a specifikációkba és a számokba, ejtsünk néhány szót a monitor mögött álló technológiákról! Mint említettük, az LG az IPS-panelek és a LED-technológia előnyeit igyekezett kihasználni, így nemcsak kiváló képminőséggel, de viszonylag alacsony fogyasztással is számolhatnak majd a felhasználók, ha erre a típusra voksolnak.
Az IPS (In Plane Switching) paneltechnológia lényege, hogy a rendszer igyekszik a megjelenítőben lévő folyadékkristályok torzítását minimalizálni, ez pedig végső soron sokkal hitelesebb, szebb képet ígér, mint a korábbi módszerek. Pontos színek, megfelelő tónusok és színhőmérséklet várnak ránk, ezzel együtt a betekintési szög is nagyobb, mint a hagyományos TN-panelek esetében: nézzük felülről, oldalról vagy alulról, az IPS-panelek színei sokkal kevésbé látványos változáson esnek át, ha éppen nem szemben ülünk a monitorral.

A válaszidő is viszonylag alacsonynak mondható, ez azt jelenti, akciódúsabb, pergősebb jeleneteknél is folyamatos képet fogunk kapni, aminek az aktív videojátékosok örülnek majd a legjobban. A kép minőségét fokozza a LED háttérvilágítás is, aminek hála mélyebb feketével, gazdagabb színfelhozatallal számolhatunk, a kiváló fényerősségről már nem is beszélve. A részletesség miatt sem panaszkodhatunk, a monitor Full HD, azaz 1080px-s felbontást kínál, a HDMI-csatlakozó segítségével pedig a Blu-ray lejátszónkat vagy a játékkonzolunkat is ráköthetjük a megjelenítőre, hogy kihasználjuk a pixelgazdaságban rejlő lehetőségeket.
Ideje számszerűsíteni mindezt! Az IPS235V 23 hüvelykes monitor, 16:9-es képarány mellett 1920×1080 pixel megjelenítésére képes. A 250 cd/m2 fényerősséghez 5000000:1 kontrasztarány társul, továbbá 5 ms-os válaszidővel és 178 fokos betekintési szöggel számolhatnak a tulajdonosok. Noha alapvetően ez már önmagában kiváló felhasználói élményt sejtet, de az LG még egy tükröződés elleni felülettel is bevonta a monitor képernyőjét – csak örülni tudunk neki!
A már említett HDMI-csatlakozó mellett VGA- és DVI-port is helyet kapott a monitoron, így egyszerre több bemeneti forrás is a rendelkezésünkre áll, kényünk-kedvünk szerint választhatunk az analóg és a digitális csatornák között, arról nem is beszélve, hogy emiatt nem feltétlenül leszünk állandó kábelhúzogatásra kényszerítve. Fejhallgatót is dughatunk a rendszerre: ha ez számít Neked, újabb pirospontot írhatsz fel az IPS235V javára. Nem utolsó szempont, hogy a monitor energiatakarékos, kiérdemelte az Energy Star minősítést is, ami azt jelenti, hogy a normális fogyasztásnál 25 százalékkal kevesebb áramra van szüksége a rendszernek a szokványos működése közben.
Az LG IPS235V-BN monitor ára 50 ezer forint körül mozog, ha most keresel megjelenítőt, ennél jobbat nem találsz!

Ajánlott bejegyzések
applehűtőgépmonitorsporttelefontvvideókamera

Kisorsoltuk a Véleményvezér nyereményjáték nyerteseit!

1 Perc olvasási idő
Kedves Játékosunk! Örömmel értesítünk, hogy kisorsoltuk a Véleményvezér nyereményjáték nyereményeit, egy Apple iPad 2-t, egy Sony fényképezőgépet, és egy Sony hordozható DVD…
3dmonitorsamsungtv

Samsung SyncMaster T27A950D monitor – egyszerűen lenyűgöző

2 Perc olvasási idő
A Samsung legújabb monitorát tiszta szívből ajánljuk bárkinek, már csak azért is, mert teljes értékű HDTV-ként is megállja a helyét: a szokványos…
3dbillentyűzetjátékokkiegészítőkonzollglogitechmicrosoftmonitorvezeték nélkülivideojáték

Logitech Wireless Solar Key K750 billentyűzet – a környezettudatos

2 Perc olvasási idő
Megint díjat követelünk a Logitechnek, a gyártó a K750-es billentyűzetbe olyan mértékű technológiai innovációt zsúfolt, hogy csak tiszteletteljesen kalapot tudunk előtte emelni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük