Márpedig ide fal kell! Punktum!

20120206-gipszkarton-valaszfal-olcsobbat-hu-01

Nagy valószínűséggel a férfiak kilencven százaléka értetlenül szemléli azt, amikor egy nő hirtelen ötlettől vezérelve lakberendezésbe, házátalakításba kezd és fenekestől felforgatja a jól megszokott otthont. Ha meg, ne adj isten, az említett hölgyike még szőke is (értsd külsőleg és belsőleg egyaránt), akkor lesz igazán az egészből káosz. A fent említett női szerzet én lennék, a fejfogós, kétségbeesett emberkék pedig azok a szárazépítészek, akik segítségemre rohantak…

Még, hogy a videojátékok nem mozgatnak meg?

20120202-nintendo-wii-konzol-olcsobbat-hu-01

Mondja valaki, hogy a számítógépes játékoktól a srácok csak elbutulnak és elvesztik normális alakjukat, mert folyton csak a gép előtt ülnek. Nos, ez talán így volt a 90-es években, de ma már az interaktív, lassacskán 3 dimenziós játékoknak köszönhetően erről szó sincs.

Ez a kamasz fiad leghőbb karácsonyi kívánsága!

20111215-microsoft-xbox360-konzol-olcsobbat-hu-01

Ha kamasz van a családban, bizony némi töprengést igényel, hogy mivel is lepjük meg őt karácsonyra, hiszen egy 13 és 18 év közötti fiút sajnos már nem nyűgöz le úgy egy doboz Lego vagy egy távirányítós kisautó, mint mikor még egészen kicsi volt. A jó ajándék megtalálásában sokat segíthet, ha van némi fogalmunk róla, hogy mivel is tölti a szabadidejét egy mai kamasz, mi az, ami ma igazán trendinek, és menőnek számít egy fiús társaságban.

Mi vár a Nintendo 3DS-re: feltámadás vagy bukás?

20111113-nintendo-3ds-konzol-olcsobbat-hu-01

Érdemes figyelni a játékpiaccal kapcsolatos híreket, hiszen a Nintendo talán legnagyobb meglepetéseket produkálja hónapról-hónapra. A kiotói játékgyártó brutális népszerűségre tett szert az utóbbi néhány évben. Legutóbbi kézikonzolja, a DS és a PlayStation 3-mal, illetve Xbox 360-nal szemben harcba induló Wii sikert sikerre halmozott, azonban ez nem mondható el legújabb üdvöskéjéről, a 3DS-ről. Az új kütyü februárban mutatkozott be Japánban, majd márciusban debütált a világ többi részén, s bár a kezdeti eladások biztatóak voltak – igaz, éppen csak teljesítették a Nintendo elvárásait -, a konzol iránti kereslet drasztikusan visszaesett a következő hónapokban: júniusig mindössze 4,32 millió darabot adtak el a 3DS-ből, az utolsó negyedévben alig 700 ezer darabot, ami borzasztó lendületvesztést jelent. Nyilvánvalóvá vált: a Nintendónak sürgősen tennie kell valamit, ha nem akarja, hogy a 3DS besüljön.

Sony PlayStation Vita kézikonzol – miniatürizált csúcsteljesítmény

20110807-sony-playstationvita-kezikonzol-olcsobbat-hu-01

Az okostelefonok ugyan jobban keresztbe tettek a kézikonzoloknak, mint gyártóik hitték, azok továbbra sem adják fel. Bár a Nintendo 3DS csúnyán leszerepelt, és ezért hatalmas árcsökkentés előtt áll, a Sony gőzerővel dolgozik a PlayStation Portable utódján, amely a PlayStation Vita elnevezést kapta – még mielőtt valaki félreértené: a „vita” latin szó, életet jelent, bár kétségtelen, hogy magyarul kissé nehéz megszokni.

Gadmei P83 3D hordozható médialejátszó – ide sem kell szemüveg

20110629-gadmei-p83-pmp-olcsobbat-hu-01

Hordozható kütyük is kaphatnak 3D-s kijelzőt, ám ez esetben a gyártónak célszerű olyan technológiával előrukkolnia, amely esetében a térbeli hatáshoz nincs szükség különleges szemüvegre – ezt még a 3D-s nagyöreg, a Sony is elismeri. A Gadmei legújabb hordozható médialejátszója ilyen eszköz lesz: LED háttérvilágítású panele 3D-s megjelenítésre is képes, és azt szemüveg nélkül is élvezhetjük.