Mondja meg valaki, mennyi az idő!

20120118-garmin-karora-olcsobbat-hu-01

Szalad az idő. Az idő pénz… Ezek a mondatok, szólások elég gyakran kicsúsznak a szánkon. Nem mintha, nem lenne igazság alapjuk, de azt is jól példázzák, hogy mennyire az idő rabjai vagyunk. Sosem elég számunkra 24 óra, hogy elvégezzük minden munkánkat, családi és baráti életet éljünk, illetve pihenjünk vagy akár gondot fordítsunk önmagunkra. Látszólag mindig kiszaladunk az időből. A világ minden idejéből. Pedig sokszor észrevétlenül suhan el mellettünk.

Ki vesz ma már GPS készüléket?

20120108-akai-gps3280-gps-olcsobbat-hu-01

Fogós kérdés, és egyáltalán nem alaptalan. Az okostelefonok egyre erőteljesebb népszerűsödése számos másik termékkategóriát rosszul érintett, a kompakt fényképezőgépek mellett például a GPS készülékeknek sem megy úgy, mint hajdanán. Gondoljunk bele, ma már minden mobilban van helymeghatározó rendszer, gyakorlatilag nem is fizettetik meg velünk az életmentő alkatrészt, sőt sok gyártó profi szoftvert ajándékoz a készüléke mellé, hogy a telefon a lehető legteljesebb élményt nyújtsa. A GPS-gyártóknak befellegzett: aki tud, az a szoftverekre koncentrál, aki teheti, megpróbál alternatív piacokra betörni, például az autók fedélzeti számítógépét pécézik ki maguknak. Ennek ellenére bizonyára vannak olyanok, akik a jó öreg GPS készülékekre voksolnak, amin nem csodálkozunk, hiszen ezek az eszközök jobbára még mindig felkészültebbek, mint a telefonos megoldások – ezekből ajánlunk most három típust.

Garmin Nüvi 265WT GPS – a kategória királya

20110123-garmin-nuvi265wt-gps-olcsobbat-hu-01

A Garmin egyik GPS-készülékével már foglalkoztunk korábban, és akkor sem panaszkodhatunk az eszköz minősége kapcsán. Jó hírünk van a gyártó kedvelői számára: a Nüvi 265WT-ről sem tudunk rosszat elmondani! Vagyis de, viszont nem merünk, mert a belépő kategória egyik jeles képviselőjéről van itt szó, amelyik ráadásul még sok olyan funkcióval is bír, ami a magasabb árfekvésű gépek sajátja.

Garmin nüvi 3790T GPS – ha kérdezik, válaszol

20101107-garmin-nuvi3970t-gps-olcsobbat-hu-01

A Garmin nüvi 3790T ugyan a magasabb árfekvésű GPS készülékek közé tartozik, ennek megfelelően viszont szinte egy rossz szavunk sem lehet rá. A gyártó újra elővette a 3000-es széria tervrajzait, belepiszkált egy picit, az eredmény pedig a 3790T-re is jellemző vékony, okostelefonokra emlékeztető látványvilág lett. A mindössze 8,77 milliméter keskeny GPS nem csak jól mutat az autóban, de akkor is praktikusan belesimul a tenyérbe, ha gyalogosan szeretnénk használni.

Digitafon: Olympus VN-5500PC

20100312-olympus-vn-5500-pc-olcsobbat-hu-01

A minap kellett interjúhoz valamilyen megoldást találnom – ezer éves, mikrokazettás diktafonom már rég csak nyúzza a szalagot, notebook mikrofonnal mégiscsak furcsán mutattam volna az interjúalany előtt – így hát meglepve konstatáltam, hogy egy olyan digitális diktafon, mint az Olympus VN-5500PC nem csak hihetetlenül egyszerűen kezelhető, de nagyon olcsó is. A választás nem is volt kérdéses többé.