zene

Nagyszínpadot a nappaliba!

2 Perc olvasási idő
zene

Nagyszínpadot a nappaliba!

2 Perc olvasási idő

Kis szigeti utózöngeként engedtessék meg, hogy elmeséljem az idei fesztivál egyik legmeghatározóbb koncertélményét. Na nem, nem a The Killers utolsónapi, küllemében kicsit egy Queen-koncertre hajazó – bár olyanon sosem voltam – dögunalmas előadása volt az, meg nem is a végigbulizott, multikulti, elpoposított káeurópai világzenéből gyökeredző Gogol Bordello, hanem egy egyszerű és rutinfeladatként immár negyedszer a Szigeten teljesítő Faithless. Hát emberek ilyen hangosítást én még nem láttam (ehhez hasonló koncertvilágíást meg persze sosem hallottam), valahol a tízedik sor környékén álltunk, a jobboldali hangfalak alatt, igazából a másodikban kezdtük de hátraszorított egy csapat német, aztán egy kisebb csoport francia és egy horda olasz, meg jött utánuk még néhány arc a Zöld-Foki Köztársaságból is. Én nem is tudom, hogy jó volt-e vagy rossz, az első két számot bírtam ott helyben meghallgatni, utána kénytelen voltam meghátrálni, és egy távolabbi sörpadot keresni, vagy inkább sárpadot, tekintettel az előző nap esőzéseire, hát akkora volt a hangerő, de nem is a hangerő, hanem inkább a basszus, de egyáltalán nem torz, csak éppen a két szám „meghallgatása” után tetőtől talpig berezonáltam, mintha legalábbis egy komplett thai masszázs ment volna végig rajtam.

Ennek tükrében pedig erősítőket fogunk ma ajánlani, otthonra, a száz-kétszázezres tartományból.

Onkyo TX-SR605E

Most elviccelődhetném ezt is, hogy kizárólag emósoknak (Onkyo Hotel, értik), de az már túl erőltett lenne, így nem fogom. Helyette inkább: beépített Digital EX, Dolby Pro Logic IIx , DTS, DTS 96/24, DTS-ES Discrete/Matrix, DTS dekóderek, meg THX is, amit ugye a Csillagok Háborúja kedvéért fejlesztettek ki, mint az közismert. Rengeteg ki- és bemenet, CinemaFILTER a házimozihoz, 32bites DSP és éjszakai üzemmód, bármi is legyen az.

Harman-Kardon AVR 330

Hárman kardon? Hát esküszöm, ezek az erősítőgyártók valamilyen titkos szövetségben állnak a szóviccmaffiával. Egyébiránt ez pedig egy 7.1 csatornás erősítő, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II, DTS 5.1, DTS-ES 6.1, DTS 96/24, DTS Neo:6, Logic 7 és VMAx dekódolással, 2x65W és 7x55W teljesítménnyel,

Pioneer VSX-2016

A végére pedig egy igazi pionír, szintén THX támogatással, ráadásul már magasabb verziójú, úgynevezett Select2-es THX-szel, DVD-audio lemezek és SACD-k fogadására kész készülék, 7x150W teljesítménnyel, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro LogicIIx, DTS, DTS-ES Matrix 6.1, DTS, ES Discrete 6.1, DTS Neo:6, DTS 96/24, WMA 9 Pro dekóderekkel.

Ajánlott bejegyzések
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…
applecd-dvdipodmp3 lejátszózene

A legjobb kedélyjavító: a zene az kell

2 Perc olvasási idő
Sokak számára ismerős ez a mondat egyik leghíresebb musicalünkből, de szépsége mellett nagyon is igaz és örökérvényű kijelentés. Zenére mindig szükségünk lesz….
appleasuscd-dvdipodmp3 lejátszóútelválasztózene

Kisorsoltuk az ötödik heti nyerteseinket!

1 Perc olvasási idő
Kedves Játékosunk! Örömmel értesítünk, hogy kisorsoltuk az ötödik heti nyereményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük