alienwarejátékokpcszámítógép

Alienware X51: brutális PC konzolméretben

Csúcsteljesítményű számítógépek játékhoz is | A legnépszerűbb videokártyák | PC-k olcsón
A számítógépek és a játékkonzolok tulajdonosai állandó szócsatát folytatnak, s bár kétségtelen, hogy mindkét oldal mellett fel lehet sorolni érveket, ellenérveket, az Alienware legújabb PC-je, könnyen helybenhagyhatja a játékgépek rajongóit. Az X51 ugyan nem kínál csúcsteljesítményt, viszont a gyártó pofás kis házba építette bele a PC-t, ami nemcsak tökéletesen fest a tévé mellett a nappaliban, de adott esetben bővíthető is. Amiért szerethető, az mégis pont az egyszerűsége, az emberek többsége pont azért fog beleszeretni, mert jól néz ki, nem kell szöszölni a hardverrel, és a legtöbb PC-s játék viszonylag magas beállítások mellett elfut rajta.

Természetesen a szűk borítás – legyen bármilyen pofás – áldozatokkal jár, az X51 ugyan akkora, mint egy játékkonzol, viszont pontosan emiatt teljesítményre is szerényebb, ami adott esetben a hardcore PC-játékosoknak gondot okozhat. Az Alienware új gépe megint mélyfekete színben pompázik, amit a gyártó látványos, földönkívüliekre emlékeztető dizájnelemekkel dobott fel. Elég a képekre nézni: az X51-es brutálisan jól néz ki, még a nappaliban is megállja a helyét, bár az tény, hogy a kialakítása kissé vakmerő. Ugyan az Alienware többi gépéhez képest ez a típus viszonylag olcsó, a kinézetre abszolút nem marad el a nagytestvérektől.

Alienware X51: brutális PC konzolméretben - olcsobbat.hu

Az X51 méretei lenyűgözőek, a gép alig 12,5 hüvelyk hosszú, 3,7 hüvelyk széles és 13,5 hüvelyk vastag, ezzel az Alienware elkészítette a piac legkisebb, kifejezetten játékra szánt számítógépét. Nem vicc, az X51-est nem túlzás összehasonlítani mondjuk az Xbox 360-nal vagy a PlayStation 3-mal. Mindez annak fényében fontos szempont, hogy a gép kifejezetten megfizethető az Alienware többi modelljéhez képest – és igen, a konzolokon több az exkluzív cím, de itt teljes értékű Windowst, egy szóval számítógépet kapunk. Az irányítás vezeték nélküli egérrel és billentyűzettel oldható meg, igény szerint pedig kontrollert is csatlakoztathatunk hozzá.
Az X51 több különböző kiszerelésben kapható, a 700 dolláros konfiguárcióban 3,3 GHz-es Intel Core i3 processzor ketyeg 4 GB RAM és egy NVIDIA GT 545-ös videokártya társaságában, de akár 1000 dollárig is felmászhatunk a ranglétrán, itt már 3 GHz-es Intel Core i5 processzor, 8 GB RAM és egy NVIDIA GTX 555 várja a vásárlókat. Ez a konfiguráció sem tökéletes, viszont ahhoz éppen elég, hogy a legtöbb mai játékot legalább közepes grafikai részletesség mellett futtassuk: példaképpen 1920×1080 pixeles felbontás mellett tökéletesen fut rajta a Battlefield 3, a Crysis 2 és a Star Wars: The Old Republic is.
Jól látható, hogy az X51 kitart még néhány évig, ez szinte biztos, de a gépház oldalát eltávolítva minden alkatrészhez könnyedén hozzáférhetünk, még a grafikus kártya is cserélhető, sőt a nagyobb tápegységeknek is akad hely. Az X51 nem egyszerű darab, talán sokaknak nem nyeri el a tetszését, viszont azoknak mindenképpen ajánljuk, akik konzolszerű játékélményre vágynak úgy, hogy közben a kedvenc számítógépes játékaikkal játszanak. Persze azért nem árt spórolni rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.