porszívó

Mocskos meló, csinálja meg más helyettünk!

3 Perc olvasási idő
porszívó

Mocskos meló, csinálja meg más helyettünk!

3 Perc olvasási idő

A legkeresettebb porszívók | Minőségi porszívók elérhető áron | Robotporszívók olcsón
Lássuk be, hogy a legtöbben nem igazán vagyunk oda a takarításért. Persze meg kell csinálni, de ha lehet, sokan hajlamosak vagyunk halogatni addig, amíg már nincs más választásunk, mint elővenni a portörlő rongyot és a többi harci eszközt, mielőtt a pororoszlánok elárasztják a lakást.

Van, akire nyugtatólag hat a takarítás, mert olyankor nem kell gondolkoznia, van, aki időpocsékolásnak tartja és persze a legtöbben csak kötelességtudóan túlesnek rajta, ugyanúgy, mint a féléves fogászati vizsgálaton. Nem azért mert akarják, hanem, mert ha nem teszik meg, később csak rosszabb lesz a dolog. Nos, a porszívózás egy ilyen tevékenység számomra. Pedig a nagy teljesítményű, sokszor több funkciós porszívókkal igazán gyorsan lehet elvégezni a feladatot, nem is kell sokat görnyedezni, ráadásul testedzésnek sem utolsó.
Ha azonban szeretnénk játékossá varázsolni a takarítást vagy éppen házi kedvencünket az őrületbe kergetni, akkor holnap mindenképpen vegyük meg életünk első robot porszívóját vagy akár unokatestvérét a robot felmosót. A kicsi, korong alakú, önjáró gépek akkor is végzik a dolgukat, ha mi éppen mással vagyunk elfoglalva, így mindenképpen időt takaríthatunk meg velük. Nincs más dolgunk, mint beprogramozni a gépet és már indulhat is a takarítás.
Nagy előnye még a kis porszívónak, hogy mérete alapján még sok olyan helyre is befér (szekrények, ágyak alá) ahová mi már nem tudnánk kényelmesen benyúlni egy hétköznapi porszívóval. Mindemellett azt azért ne várjuk el, hogy egy egész házat képes lesz nekünk pillanatok alatt kitakarítani. De amíg van benne szufla, addig járni fog.
De mielőtt bármilyen porszívó vásárlási lázban égve egy közeli áruházba szaladnánk, gondoljuk át, hogy mire is van szükség az otthonunkban. Ha csak egyedül élünk egy kisebb lakásban, akkor nem lesz szükség ipari teljesítményű eszközre, de ha egy nagyobb házat takarítunk ki hetente, akkor már más kritériumoknak kell, hogy megfeleljen az ember porszívója.

Mocskos meló, csinálja meg más helyettünk! - olcsobbat.hu

Van, aki a nagy teljesítményre esküszik és imádja hallani a feldübörgő motor hangját, más csak porzsákos porszívót használ és van olyan is, aki csak vizes tartályú porszívóval dolgozik.
A vizes porszívókat általában azoknak ajánljuk, akinek a családjában vagy éppen saját maga porallergiától szenved. Mint tudjuk, bármilyen jó is a porszívónk, teljes mértékben képtelen a porzsákban megkötni minden port, a porszívózás pedig egyértelműen a por felverésével jár. Azonban a vizes bázisú gépek lényege, hogy a tartályban lévő víz, megköti a port, így abból semmi sem kerül vissza légtérbe. Így a takarítás végén csak ki kell önteni a piszkos levet és elmosni a tartályt.
Régóta dúl vita a porzsákra szavazók és az ellene küzdők között is. Egy műszerész ismerősöm elmondása szerint a porzsák az egyetlen, ami igazán képes meghosszabbítani a porszívó életét, már csak ha rendszeresen van ürítve. Ugyanis a porzsákkal és egy előszűrővel könnyebb megakadályozni, hogy a por és szennyeződések a porszívó motorjába kerüljenek. Persze ez csak akkor működik, ha rendszeresen cseréljük a porzsákot. Ezen a téren is több választási lehetőségünk van. A kicsit drágább és környezetet kevésbé kímélő papír porzsák, amit használat után tiszta kézzel kidobhatunk, vagy ott van az állandó porzsák, melyet, ha teleszívja magát, akkor bizony kézzel és némi porártalommal leszünk kénytelenek kitisztítani. Ám ezek közül már több is mosható, ami lehetővé teszi számunkra, hogy egy kis önfeláldozással védjük környezetünket.
Nektek mi vált be igazán, ha porszívóról volt szó?

Ajánlott bejegyzések
háztartásporszívó

Ne te szívd a port, válassz egy jó gépet hozzá!

3 Perc olvasási idő
Porszívók kimosható portartállyal | Poratkákat és allergéneket megszűrő porszívók | Nedves tisztításra is alkalmas készülékek Porszívót kellene venni, olcsót, jót, megbízhatót és…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük