szépségápolás

A szépség esszenciája

7 Perc olvasási idő
szépségápolás

A szépség esszenciája

7 Perc olvasási idő


Hidd el, szép vagy!
Amikor bekapcsoljuk a tévét, vagy kinyitunk egy magazint, tökéletes emberek, még tökéletesebb képei jelennek meg előttünk és óhatatlanul is vágyat érzünk, hogy mi is ilyen kifogástalanul nézzünk ki. A médián keresztül egy olyan fajta mintát állítanak elénk, amely egyfelől jó, hiszen ha szépek vagyunk és ápoltak, a lelkünk is díszbe öltözik, viszont maga a megfelelés érzését erősíti, mert hasonlítani szeretnénk az amúgy agyon retusált képen megjelenő illetőhöz. Ez nem ennyire tudatos, de ki ne érezte volna még egy ilyen kép láttán, hogy hú, de csini, milyen jó lenne, ha pár kilóval én is kevesebb lennék, vagy, hogy milyen jó érzés lenne úgy tükörbe nézni, hogy egy számunkra kedvezőbb képet lássunk benne. Viszont mindennek az alapja önmagunk elfogadása és annak tudatosítása, hogy ezek csak egy előre gondosan megrendezett fotózás szüleményei, nem pedig a hétköznapi énjüket mutatja be az illetőknek. Lehet már elcsépelt közhely, de minden régi mondásnak megvan a legtisztább, közérthető és igazán életszerű jelentése, most a szépség belülről fakad örök érvényű mondandója jutott eszembe. Hiszen ha lelkileg nem vagyunk rendben, az mindenre hatással van és a kisugárzásunk a legpompásabb ékünk. Hányszor látunk olyan embereket, akiket megmagyarázhatatlanul vonzónak látunk, annak ellenére, hogy esetleg túlsúlyosak, még csak szépnek sem mondanánk. A szépség azonban annyira szubjektív. Felteszem a kérdést, ki szép, mi a szépség?! Most ha meghallgatnánk a kedves olvasókat, valószínűleg tíz különböző választ hallanánk. Visszatérve, nem az a lényeg, ki hány kiló, vagy, hogy milyen hosszú-színű a haja, milyen magas. A lényeg az, hogy érzi magát, hogy szereti-e magát. Az pedig, hogy kinek tetszünk, vagy sem, már úgysem rajtunk múlik. A megfelelési kényszer nagyúr és titkon minden emberben ott lapul, de ha igazán szeretjük és elfogadjuk önmagunkat, akkor a mindennapok is sokkal szebbé válnak.
Most, hogy rávilágítottunk arra, mindenki szép a maga módján és hogy ez belülről fakad elsősorban, ne bagatellizáljuk el azt a tényt, hogy az önmagunkkal foglalkozás, a test-és szépségápolás nem elhanyagolható tennivaló. Nagyon is sokat tehetünk azért, hogy igényesen fessünk. Ma már nem csak a nők, a férfiak is mind több időt töltenek azzal, hogy külsejükkel törődnek. Nem ciki már manikűröshöz, fodrászhoz, masszőrhöz, vagy akár borbélyhoz menni, sőt vannak, akik öltözködési tanácsokért is szakemberhez fordulnak. Most nem arról beszélünk, hogy otthon kisestélyiben kell villogni, vagy, hogy a sarki boltba magas sarkúban kell elbotorkálni. A lényeg az ápoltság és a testi-lelki egyensúly megteremtése, hogy ezt elérjük, mindenkinek más praktikákat, segítséget kell bevetnie, találjuk meg azokat a módszereket, ruhadarabokat, szépségápolási szakembereket, amik és akik hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.
Élj egészségesen!
Szinte mindenhol ezt olvassuk! Már-már annyira természetes, hogy bele sem gondolunk a miértekbe és hogy a változás csak rajtunk áll! Muszáj megemlíteni, mert mindennek az alapja. Hányszor halljuk, hogy éljünk és étkezzünk egészségesen és mozogjunk. Orvosi összefüggések megállapítása terén nem vagyunk kompetensek, de egyre többször emlegetik, hogy a betegségek lelki eredetűek. Ha pedig teszünk azért, hogy fittebbek legyünk, leadjunk néhány kilót, több zöldséget, gyümölcsöt, halat fogyasszunk és elkezdünk sportolni, máris tettünk az ügyben. Elkezdeni a legnehezebb, de a lényeg az lenne, hogy lépésről-lépésre haladjunk, ne tűzzünk ki hatalmas célokat, mindig csak egy teljesíthetőt. Mert ha már az elején nincs sikerélmény, akkor feladjuk, ilyenek vagyunk mi emberek, szükségünk van arra, hogy érezzük, meg tudjuk csinálni. Ha pedig megvan az első lépcsőfok, jöhet a következő! Nyáron van a legegyszerűbb dolgunk, hiszen szikrázó napsütésben mehetünk ki a szabadba akár sétálni vagy futni és már szinte mindenhol találkozhatunk kinti edzőtermekkel, ahol ingyen kipróbálhatjuk a különböző izomcsoportot megmozgató gépeket. Ma már a mobiljaink automatikusan rendelkeznek lépésszámlálóval, így kezdetben ez is megteszi, ha sétára, vagy futásra adjuk a fejünk. A haladóknak már professzionálisabb eszközök járnak, vásárolhatunk lépésszámlálót, amelyek nem egetrengető árúak, viszont jól mutatnak és hasznosak, minden fontos infót láthatunk rajtuk. Akik pedig már a pulzust is szeretnék nyomon követni mozgás közben, azoknak tökéletes választás az okosóra. Ezek között megtalálható vízálló típus is, így akik ezt az időszakot választják, hogy úszni kezdenek, bátran felvehetik majd a vízben is és mérhetik hétről-hétre teljesítményüket. A lényeg, hogy találjunk valamilyen mozgásformát, ami feltölt és boldoggá tesz. Ha még mellette odafigyelünk az étkezésünkre is, máris jobban érezzük magunkat.
Ragyogó hajkorona
Manapság számos szépségápolási kütyü segít abban, hogy külsőleg is szépek és ápoltak lehessünk. Mi lenne az első, ami mindenki eszébe jut, ha erről beszélgetünk? Már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Ez pedig nem más, mint a hajszárító. Főként nők esetében rendkívül fontos, hiszen akinek hosszú haja van, nem mindegy hogyan szárad meg, senki sem szereti a lelapult, tartás nélküli frizurát. Gyártók, szárítók széles körét kínálják, vannak a legegyszerűbb fajták, de akad olyan, amely hajformázó fejjel is felszerelt. Mindenféle hajviselet készítéséhez elérhető formázó szerkezet, aki loknikra vágyik, kiváló segítség egy melegítős, kerámiás hajcsavaró készlet. Azoknak, akik jobban kedvelik, ha már szárítás közben is formázhatják fürtjeiket, próbálják ki a formázós szárítók egyikét, imádni fogják. Ne feledkezzünk meg arról, hogy nem mindenki szereti a göndörséget, nagyon szép eredményt érhetünk el hajvasalóval. Ahogy bőrünket naptejjel óvjuk a káros sugárzástól, úgy a hajunkat is óvnunk kell, ezért válasszunk hővédő sprayt, amely segít megőrizni a hajszerkezet egészségét. Az egyenes legalább annyira szép, sőt vannak, akiknek kimondottan jobban áll az arcformájukhoz. Számos eszköz és kiegészítő közül is választhatunk a teljesség igénye nélkül különböző hajkefék, bontókefék, hajtő emelő kencék és egyéb hajformázók közül, hogy a lehető legtökéletesebb frizurát készíthessük el magunknak.

Szőrtelenítés felsőfokon
Rendkívül sok lehetőség akad, amelynek köszönhetően sima, puha bőrt varázsolhatunk magunknak. Az ápolt megjelenéshez elengedhetetlen, hogy ne villanjanak meg testünkön kesze-kusza szőrszálak, kiváltképp a forró hónapokban. Manapság már elérhető a lézeres szőrtelenítés, amely végleges megoldást nyújthat, de akik elzárkóznak ettől, ne keseredjenek el. Nők esetében talán kimondhatjuk, a legnépszerűbbek az epilátorok és gyantás készülékek. Mindkettő tőből távolítja el a szálakat, így heteken keresztül gondtalanul élvezhetjük a szőrmentességet. Némelyek a borotvára esküsznek, pedig erősíti a szőrszálakat és csak néhány napig tart a hatás. Ezek között is megtalálható elektromos változat, amely drágább ugyan, de hosszú távon jobban kifizetődő, eldobható társaikkal szemben. Férfiak esetében pedig elsődleges az arcszőrzet ápolása. Újra divatba jött és nagyon sármos megjelenést garantál egy szépen gondozott szakáll, vagy bajusz, csak fantáziánk szabhat határt a tökéletes forma megtalálásában. Fantasztikus segítség az elektromos borotva, aminek ergonomikus feje követi az arcvonalat, ezáltal kényelmesen és biztonságosan használható. Léteznek olyan darabok, amelyek egyaránt alkalmasak arcszőrzet és hajvágásra is. Ha egy ilyen készüléket választunk, garantáltan elégedettek leszünk.
 
Boldogságváró kenceficék
Eddigiekben szó esett az alapvető műszaki cikkekről, amelyek ápoltságunk szolgálják. Itt azonban nem zárul be a kör. A testszépítés és jó érzéskeltés nem létezik kozmetikumok nélkül. Gondoljuk csak bele, egy forró fürdő milyen jótékonyan hat testre és lélekre egyaránt. Egy finom illatú tusfürdő, vagy fürdősó máris különlegessé varázsolhatja a mosakodást egy unalmas hétköznapon is. Ezt az élményt fokozhatjuk egy üde illatú testápolóval és máris felélénkülünk. A tisztálkodás mellett nem hagyhatjuk szó nélkül a dekor szépségkozmetikumokat sem. Akadnak, akik jobban kedvelik a natúr arcfestést és jól érzik magukat, ha reggelente csak egy színezett arckrémmel dobják fel megjelenésüket, kiegészítve szempillaspirállal, illetve arcpirosítóval. Ha valamilyen nagyobb eseményre vagyunk hivatalosak, jólesik egy feltűnőbb smink, amit otthon, magunk is elkészíthetünk, vásároljunk egy palettát, amely minden szükségeset tartalmaz, hogy különlegesnek érezhessük magunkat. Az i-re pedig feltesszük a pontot egy ellenállhatatlan illattal, a drogériákban megkereshetjük az igazit, ha még nem találtuk meg és ezt követően már akár netről is megrendelhetjük, időt spórolva magunknak.
Legyünk önmagunk!
A szépség bennünk rejlik, mindezen termékek azért léteznek, hogy segítségünkre legyenek, a belső szépség kifejezésében. Ha boldogok vagyunk, sugárzunk. A nyári hónapok kedvező időjárása kiváltképp jó kedélyre derít bennünket. Szakítsunk időt arra, amit szeretnünk, menjünk ki a szabadba mozogni, majd este egy lazító fürdő keretében igyekezzünk megteremteni belső harmóniánkat.

Ajánlott bejegyzések
egészségszépségápolás

Kipróbáltunk pár szaunát, összeszedtük a tapasztalatokat

4 Perc olvasási idő
Népszerű szauna típusok: finn, infra és arc szauna | Szaunaparfümök a relaxáláshoz | Finom illóolajok szaunázáshoz Úgy tűnik a tavaszi verőfényes napsütésre…
egészségszépségápolás

Stresszoldás a fürdőszobában – Erre figyelj a hidromasszázs kabinok vásárlásánál!

3 Perc olvasási idő
Pezsgőfürdő otthon| Hidromasszázs zuhanykabinok | Különleges formájú kádak A stressz népbetegség, kihathat egész életünkre, megkeserítheti mindennapjainkat és amíg mindezt nem tudjuk egy…
szépségápolás

Szélmalomharc a szőrrel!

4 Perc olvasási idő
Epilátorok 15 000 Ft alatt | Népszerű testszőrnyírók | Bőrápolószerek széles választéka Nyáron nem csak a nappalok hosszabbak, de a szoknyák is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük