3dfényképezőhardverhtpcmédialejátszónokiasonytelefonxtreamer

Xtreamer Ultra médiamegosztó – jutányos áron érkezik

Az Xtreamer nevet viselő, viszonylag ismeretlen vállalat nagy fába vágta a fejszéjét: olcsón, erős médialejátszásra alkalmas PC-t szeretnének összerakni. Bár az Ultrát csak a márciusi CeBIT-en fogják formálisan is bejelenteni, az eszköz hivatalos weboldala honlapja már él, ahonnan kiderült, hogy mire számíthat az, aki 200 euróból – merthogy ennyiért vesztegetik majd a gépet – akar médiamegosztót vásárolni.

Xtreamer Ultra médiamegosztó - olcsobbat.hu

Az 5,35 x 21,3 x 14,2 centiméteres fekete „doboz” kicsit ugyan futurisztikus érzést kelt az emberben, de nem neveznénk csúnyának, abszolút vállalható darab a nappaliban is. A kialakítását nem bonyolították túl, elől található a bekapcsoló gomb, néhány állapotjelző LED és két darab USB-port, minden más csatlakozó hátul helyezkedik el: itt újabb négy USB-aljzat, egy külső infraport, egy mikrofon-, egy audio-, egy digitális audio-, egy gigabites ethernet-, valamint egy HDMI-, egy DVI- és egy eSATA-csatlakozó kapott helyet, tehát a felszereltségét nem érheti panasz az eszköznek.

Az Ultra azért is érdekes, mert bár nem drága, hardverfronton is helytáll. A rendszert kétmagos, 1,8 Ghz-es Intel Atom D525 processzorral szállítják, ami az NVIDIA-féle Ion 2 grafikus chip és 4GB DDR3-as RAM társaságában hajtja a gépet. Az Ultrába egy darab SSD-t vagy merevlemezt szerelhetünk, a megkötés csupán annyi, hogy az 2,5 hüvelykes kivitelezésű legyen. Érdekesség, hogy a médiamegosztót nem csak, hogy bármilyen 1080p-s filmanyaggal megbirkózik, de szinte minden alkalmazást, operációs rendszert és szoftverkörnyezetet ismer, és opcionálisan Blu-Ray lejátszóval is bővíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.