hardveririsszkenner

IRIS IRIScan Pro Office 3 scanner – mindent felismer

Az IRIS már évek óta a scannerek piacának egyik legérdekesebb szegmensében tölt be vezető szerepet: ahogy több más hordozható lapolvasójuk, úgy az IRIScan Pro Office 3 is kiválóan alkalmas az úgynevezett OCR (optical character recognition, optikai karakterfelismerés) feladatokra, ráadásul a mellékelt szoftverek is nagyon hasznosak tudnak lenni, ha a munkánk megköveteli a nyomtatott dokumentumok újbóli digitalizálását.

IRIS IRIScan Pro Office 3 scanner - olcsobbat.hu

Az IRIScan Pro Office 3 11,7 hüvelyk széles, 4,8 hüvelyk mély és 4,7 hüvelyk magasra sikerült, értelemszerűen, ha bemeneti és kimeneti papíradagolókat kihúzzuk, ez a méret kicsit megnő, míg ha hátsó részt leválasztjuk, drasztikus lecsökken. Maga a scanner 600 dpi felbontásban tud „olvasni”, s akár A3-as lapokkal is megbirkózik. Az eszköz USB-kábelen keresztül csatlakozik a számítógéphez, ezt – és persze a tápcsatlakozót, valamint a tápegységet – a gyártó mellékeli a csomagolásban.

A szaklapok értékelései szerint alapbeállítások és USB-áramellátás mellett meglehetősen gyorsan szkennelt az IRIScan Pro Office 3, az egyoldalú fekete lapokkal éppoly hamar végzett, mint a duplanyomtatású színesekkel. Talán nem a leggyorsabb eszközről van szó, de a teljesítményével még így is a legjobbak közé tartozik. A scanner jó minőségben olvassa be a lapokat, a tesztek egyedül azt vetik a szemére, hogy olykor az árnyékok világosabbak, mint eredetileg. Szintén nem érheti panasz a kezelhetőséget: az elülső gyorsindító és tárcsázó gombokkal viszonylag hamar elindíthatjuk a szkennelést, sőt a mellékelt Readiris Corporate 12 alkalmazással kereshető dokumentumokat készíthetünk, ami kifejezetten hasznos lehet a későbbiekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.