hardverreceptzene

Ugly in the morning – MP3-as ébresztőrádiók

2 Perc olvasási idő
hardverreceptzene

Ugly in the morning – MP3-as ébresztőrádiók

2 Perc olvasási idő

„Elaludtam. Pont ma elképesztően fontos lett volna beérnem, mégis egy óra késéséssel ébredtem, kezemben a már húszszor lenyomott telefonnal. Persze rohanás, indulás borostásan és korgó gyomorral, idegbaj a dugóban, aztán meg hallgathatom a főnököt, hogy mennyire nem lehet számítani rám. Persze a legfontosabb mappát hagytam otthon, úgyhogy ugrott az ebédszünet is, amíg hazarohanok érte. Sebaj, mert akkor legalább lecserélhetem a még csipásan felvett felemás zoknijaim. Jól indul a hét.”

Ismerős? A telefon már hatástalan, mert túl rutinosan nyomod be a szundi-gombot? Teljesen magadénak érzed a Faith No More örökbecsű számát? Nem akarsz az erőltetetten vidámkodó koffein-túladagolt műsorvezetőkre és a legújabb tuctuc-slágerekre ébredni, inkább valamelyik kedvenc számoddal indítanád a napot, hogy aztán azt dúdolgathasd ebédig? Neked egy MP3-as rádió kell, az ébresztős fajtából.

A legyegyszerűbb választás egy Philips PSS110. Ez a kis kütyü csupán nyolcezer forintos árával már tudja mindazt, amire szükség van: 256 MB-os memóriája elég, ha csak a reggel hallgatott pár számot akarjuk rámenteni, van egy pár kis hangfala és el tud kezdeni zenélni egy beállított időben.

Egy kicsit komolyabb, de még mindig elég olcsó (15 ezer körüli) és kompakt eszköz a Tokai LRE-118CDM ébresztős CD-játszója. Ennek saját memóriája nincs: MP3-akkal teleírt CD-kről tudja eljátszani azt a bizonyos ébresztős számot (ami ugye a 700 megájával még így is sokkal több, mint a Philips 256-ja!). Pici, fekete, és ha nem is a dizájnversenyek győztese, azért egyik éjjeliszekrényen se mutat rosszul.

Ár- és minőségi kategóriát ugrunk: a Samsung YP-K5JZ már egy sokkalta dizájnosabb és többet tudó termék. A Samsung új, szétcsúsztatható, beépített hangfallal ellátot sorozata zsebre vágva se egy féltégla, de este kinyitva az ágy mellé állítva vekkerként is jó hasznát vehetjük. 1 GB tárolóhely, 35 ezer forintos ár és 30 órás akkuidő jellemzik ezt a kis kütyüt.

Semmi kedved folyton kiválogatni és feltölteni a zenéket a lejátszódra és úgyis folyton megy a géped? Egy igazán hi-tech cuccot akarsz a hálószobádba? Akkor neked való a Pinnacle Sound Bridge Home Music. Ez az eszköz WLAN-on keresztül kapcsolódik a gépedhez és arról játsza le a számokat – amikkel természetesen ébreszteni is képes. Ha mégis rádióznál reggel, kitágulnak a lehetőségeid: a világ bármely netrádióját is képes venni. Ha inkább pihenteted a gépet este, akkor sincs semmi baj: SD-kártyát is rakhatszt bele, amiről zenélhet, ha épp nincs bekapcsolva a PC.

Van egy iPodod és nem éred be holmi utángyártott apró dokkolókkal, neked az eredeti Apple cucc kell, abból is a legjobb? Nos, bruttó 90 ezerért tied lehet a gyönyörű Apple iPod Hi-Fi. Az iPod ébresztő és elalvás funkcióival reggel és este egyaránt hallgathatod a zenéidet.

Ajánlott bejegyzések
fesztiválhangszórózene

FesztiválszezON

5 Perc olvasási idő
„…Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy la bamba…”- énekli Péterfy Bori & Love Band. Ugyan már a májusi hangulat tovaszállt, de…
játékokmicrosoftoperációs rendszerrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám - 2. rész

3 Perc olvasási idő
Jó áron kínált sütők a farsangi lakomához | Receptek az ünnepi ételekhez | Hasznos kiegészítők főzéshez Ha olvastátok az első részt, akkor…
jelmezrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám - 1. rész

2 Perc olvasási idő
Olcsón is lehet jó sütőt venni! | Receptek a farsangi fogásokhoz | Elengedhetetlen kiegészítők a főzéshez Ha az évet egy háziasszony szemével…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük