fényképezőhardver

Helyesek – hordozható winchesterek kártyaolvasókkal

3 Perc olvasási idő
fényképezőhardver

Helyesek – hordozható winchesterek kártyaolvasókkal

3 Perc olvasási idő

Több oka is lehet, hogy valaki egy hordozható winchester vásárlására szánja el magát (backupolás, laptop kiegészítése stb.), de ezek közül az egyik legnépszerűbb ok, hogy legyen egy eszköze, amivel egyszerre kényelmesen tud szállítani rengeteg adatot: a flash-kártyák túl kicsik, a CD-k és DVD-k szintúgy, és persze macerásabb is őket használni, a cserélhető rack-ek meg egykoron ugyan népszerűnek számítottak, de mostanra már ismét egyre kisebb eséllyel találsz egy slotot a gépben, amiről adatokat akarsz elhozni – nem is beszélve arról, hogy egy laptop esetén eleve bukó a módszer.

Arra most nem vállalkoznánk, hogy áttekintsük ezt a szép nagy piacot: a klasszikus „húszezres vinyó” kategóriája mellett már megjelent a „harmincezres külső vinyó”-é is, és már ember nincs a talpán, aki tényleg megmondja, melyik a jobb. Viszont nemrég kezdett elterjedni ezen kütyük körében egy új szolgáltatás, amit érdemes megfontolni a vásárlásnál: a beépített kis képernyők és a különféle kártyaolvasók.

Hogy mire is jó ez? Nos, ha erről ötleted sincs, akkor valószínűleg nincs is ilyen kütyüre szükséged. Viszont ha úgyis cipelsz magadnál többnyire egy külső vinyót (merthogy hátha épp most kell elhoznod a haverodtól annak filmgyűjteményét) és mániád 4 megás RAW fájlokba fotózni a 10+ megapixeles fényképeződdel, de nem akarod a laptopot is hordozni, hogy lementhesd a dolgokat, ha betelt a kártya: na, akkor elgondolkozhatsz egy kártyaolvasóval ellátott külső vinyón. (Sajnos az olyan modellek még méregdrágák és ritkák, mint a fehér holló, amiken meg is tudod nézni a képeket – arra vegyél inkább egy LifeDrive-ot és persze törődj bele annak apró négygigás tárhelyébe…)

A teljesség igénye nélkül három eszközre vetnénk csak egy pillantást, a további nézelődés a kedves olvasóra bízva: ezek közül kettőt nálunk is megtalálhatsz, egyért viszont Japánba is ki kell utaznod – na annyit talán már nem ér meg a projekt.

Vosonic VP2160 X-Drive 80 GB

A Vosonic terméke egy céltudatos, egyszerű, ám kifejezetten olcsó eszköz: CF I, II, SD, MMC, MS, MS PRO, SM, XD, Microdrive kártyákat tud olvasni és elmenteni a tartalmuk egy 80 gigás vinyóra, számítógépre dugva pedig egy egyszerű meghajtóként jelenik meg és USB-s kártyaolvasóként funkcionál. Ugyanezen egyszerűség jegyében kettő darab gombja van: egy ki/bekapcsoló és egy másolást inditó kis bizgentyű. Ára jelenleg 33-36 ezer Ft körül mozog.

Digipartner Touch Screen

A Digipartner vinyója már egy kicsit tetszetősebb jószág, pedig valójában semmivel nem tud többet: elviekben szines érintőképernyője inkább csak szemfényvesztés, nem képes a tárolt képek/adatok megjelenítésére. És persze, érintőgombokkal dolgozhatunk… igen, pontosan kettővel itt is. Az ára is föntebb van a Vosonicnál: 35 ezer körül indul a 40GB-s darab, és 50 ezer körüli pénzt kérnek a 100 gigásért. Jobb döntés, ha egy szép kis kütyüt akarunk a zsebünkbe, de a nagyobb képernyő egy hátrány is lehet, lévén emiatt sokkal sérülékenyebb az eszköz.

Sony HDPS-M10

A HDPS-M10 egy igazi szép, elegáns eszköz, amit még egy profi fotós is pihentetne a táskájában. Persze elsősorban a Sony Memory Stick-jeit támogatja, de ebbe azért legalább CF és Microdrive kártyák is behelyezhetők. Szokásos kétgombos kezelés, apró LCD-kijelző a szabad hely és a másolás menetének visszajelzésével, a többihez képest rövid, egyórás akku-éllettartam jellemzik. Nomeg egy meghökkentő, átszámítva 60-70 ezer forintos ár.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
fényképezőfesztiválmobiltelefon

Top 10 fesztivál kellék, ami nélkül ne indulj el!

2 Perc olvasási idő
Hűtőtáska a hideg italokért | MP3 lejátszó, ha nem lenne elég a zenéből | Tablet az összetett élményekhez Javában tart a fesztivál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük