jelmezrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám – 1. rész

2 Perc olvasási idő
jelmezrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám – 1. rész

2 Perc olvasási idő

Olcsón is lehet jó sütőt venni! | Receptek a farsangi fogásokhoz | Elengedhetetlen kiegészítők a főzéshez
Ha az évet egy háziasszony szemével nézem, akkor valahogy az ünnepek mindig egymást érik. Ott van azonnal az újév első partija, melyet együtt ünnepelünk a barátokkal, majd azonnal lehet is készülni a farsangi szezonra. Persze ilyenkor nincs minden nap maszkabál és ovis farsang, de mégis, nincs olyan időszak, ahol megállhatna az ember lányának kezében a fakanál.

A farsang a télűző időszak netovábbja. Régi hagyományok kötődnek hozzá, de ahogy változnak a századok, úgy egyre kevesebb hagyomány marad ezek közül igazán jelentős. A farsangi bálok és jó ételek mellé, azonban még akkor is megmarad, ha már a busójárás rég nem lesz divatban.
Lássunk, hogy mivel készülhetünk egy farsangi partira!
Magyarországon nincs túl sok hagyományos farsangi étel, leszámítva a fánkot és a hozzá járó, náthaűző pálinkát. Mondhatnánk, hogy mindenki a saját szája íze szerint készíthet vendégváró falatokat, ha maszkabálba megy vagy éppen farsangi vendégeket vár.
A falatkák és hidegtálak minden parti elengedhetetlen kellékei. Nem számít, hogy hány emberre számítok, nálunk minden összejövetel szerves részét képezik a rágcsálni valók. Az ilyen kis mini szendvicseket, sonka és tojás tekercseket nem csak gyorsan el lehet készíteni, de akár a vendégekkel együtt is lehet csinálni, ami összehoz ismerőst és ismeretlen egyaránt.

Farsangi terülj-terülj asztalkám - 1. rész - olcsobbat.hu

A hidegtálak mellett jó ötlet még, ha könnyen fogyasztható, akár ebédlőasztalt nem igénylő receptekben gondolkozunk. Ilyenek lehetnek hideg húsok, tészta és gyümölcssaláták, házi sütésű kenyerek és krémek, melyet nagyobb mennyiségben is könnyű gyorsan elkészíteni, akár néhány nappal a tervezett összejövetel előtt is.
Ha pedig valamilyen különlegességre vágyunk, akkor nézzük meg, hogy más országokban hogyan is ünneplik a Húsvét előtti időszakot. Például Amerikában ez a Mardi Gras, a vidámság, karneválok és tüzes étkek ideje. Persze ott is van porcukorral hintett fánk és csokis finomságok, de az extra csípős, náthaűző falatoknak is ilyenkor van itt az ideje.
A végén pedig, hogy ne akadjon senki torkán a falat, érdemes néhány finom itallal is készülni a vendégseregnek. Az otthoni pincéből származó házi főzésű pálinka szinte egyetlen asztalról sem hiányozhat. De emellett készülhetünk otthon kevert puncsokkal, koktélokkal is, melyek felidézik a téli szelek mellett, hogy milyen jó is, ha a barátainkkal tölthetjük az időnket kicsit bolondozva, kicsit elfeledve a hétköznapokat.
A folytatásban találhattok majd néhány hazai és külföldi farsangi receptet. Ti milyen recepteket olvasnátok a legszívesebben?

Ajánlott bejegyzések
3djelmez

Karnevál 2020

5 Perc olvasási idő
Velencéről a lagúnák, gondolák és Szent Márk szárnyas oroszlánja jut eszünkbe. No meg a karnevál. Erről szól mai bejegyzésünk is.  A velencei…
játékokmicrosoftoperációs rendszerrecept

Farsangi terülj-terülj asztalkám - 2. rész

3 Perc olvasási idő
Jó áron kínált sütők a farsangi lakomához | Receptek az ünnepi ételekhez | Hasznos kiegészítők főzéshez Ha olvastátok az első részt, akkor…
jelmez

Piroska lennél vagy a farkas?

3 Perc olvasási idő
Olcsó jelmezek a farsanghoz | A legnépszerűbb farsangi jelmezek | Piroska-jelmez gyerekeknek Gyerekkorunk sok szép emléke közül nem egy kötődik a farsangi…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük