otthon

Torna gyakorlatok a létrán és a konyhakövön

Varázsold csillogóvá az üvegfelületeket | Praktikus felmosószettek | Bőrápolás takarítás után
Idén tavasszal nem kell súlyos összegeket elköltenünk az edzőteremben, hogy visszanyerjük tavaly nyári formánkat. Egyszerűen elég, ha fényesre suvickoljuk a házat. A takarítás ugyanis igen nagy és hatékony kardio edzés tud lenni. Erősíti a karizmokat, csökkenti a derékon lévő úszógumikat, feszesíti a vádlit és a fel-le rohangálás a létrán még a feneket is formálja.

Nos, lássuk a gyakorlatokat, melyekkel pénzt spórolunk, fogyunk és még csillogóvá is varázsoljuk a házat.
Ablak tisztítás
A korábbi ecetes cikkünkben olvashattátok, hogy langyos víz és ecet keverékéből tökéletes ablakmosó folyadék keverhető. Ha megvan a hozzávaló, akkor már csak néhány újságpapír kell és indulhat az edzés.
Töltsük a folyadékot egy spriccelőbe, fújjuk le az üveget, vegyük kézbe az újságpapírt és körkörös mozdulatokkal kezdjük el dörgölni az üveget. Az unalom elkerülése végett a fel-le irány is alkalmazható. Ismételjük ezeket a mozdulatokat mindaddig, míg az üveg foltmentes nem lesz.
Mivel egyetlen háztartásban jó néhány ablak és üvegfelület található, így garantáltan eltölthetünk ezzel az edzéssel 2-3 órát is.
Létra bajnokság

Ha már az ablakokat megtisztítottuk, akkor a függönyök sem maradhatnak piszkosan. Elő a létrával és szedjük le az összes függyönyt a lakásban. A létrára való le-fel történő szaladás előnyösen formálja mind a fenék, mind a lábszár vonalait. Ráadásul a visszakasztás során csinálhatunk még egy hosszú sorozatot mindebből.
Ha meg már úgyis odafent vagyunk, akkor kerítsünk egy partvist is, mert biztos, hogy találni fogunk néhány pókhálót, melyek a tél során megbújtak a sarkokban. Ezzel a nyújtózkodó mozdulattal tovább fokozhatjuk a mozdulatsor jótékony hatását.
Csempe, padló tisztítás
A jól bevált ecetes vízzel, ahogy azt már említettük, szépen lehet tisztítani a vízkövet, csempék között elszíneződött fúgákat is. Ám ehhez bizony kénytelenek leszünk a hasizmainkat használni.
Spricceljük le a tisztítani kívánt felületet, várjunk egy kicsit, hogy az ecet kifejtse a hatását, majd vegyünk kézbe egy régi fogkefét vagy egy puha tisztítókendőt és lehajolva lássunk munkához.
A folytonos hajlongásnak és erőteljes súrolásnak-dörgölésnek hála, mire végzünk az egész házban nem csak a csillogásnak örülhetünk majd, hanem a jelentős mennyiségű izomláznak is. Még néhány ilyen edzés és az eredmény a derékvonalon is látható lesz, nem csak a csempéken.
Ha párunknak is szüksége van a mozgásra
Próbáljuk meg rávenni az erősebbik nemet is a házimunkára. A porszívózás, fűnyírás, gyümölcsfa metszés, kocsimosás… mind kisebb fajta edzés lehet az ő számukra is. Ráadásul ezzel már nem vethetjük a szemükre, hogy nem tettek semmit a ház érdekében.
Legvégül pedig zárjuk az edzést egy kiadós csókkal. Hisz, ha már kezünk, lábunk, derekünk ég az izomláztól, szánkat még mindig használhatjuk zsírégetésre. Hiszen bizonyított tény, hogy egyetlen heves csókkal is számtalan kalória égethető el. És a jól végzett munka végén ki ne érdemelne meg egy forró csókot a ház úrnőjétől, urától?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.