otthon

Kétfrontos porháborút hirdetünk! Leszel a katonánk?

3 Perc olvasási idő
otthon

Kétfrontos porháborút hirdetünk! Leszel a katonánk?

3 Perc olvasási idő

Porszívózás kényelmesen | A legjobb törlőkendők | Portalanítás magas fokon
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de hazudsz, ha azt állítod, hogy a te lakásodban nincsenek pormágnesek. Míg az apró csecsebecsék csak vékony rétegben fogják fel az apró, szürke mikronnyi szemcséket, addig elektromos berendezéseink az összeset magukhoz húzzák és vastag rétegben őrzik, úgy, hogy már-már kezdjük azt hinni, hogy képzeletbeli mágnesük mindkét pólusa csak erre hivatott. Porfóbiát alakítanak ki bennünk, mer arra késztet boldog-boldogtalant, hogy naponta rongyot ragadjon és írtsa. Meg lehet állítani ezt a küzdelmet, van rá megoldás? Vagy adjuk fel? Megválaszoljuk!

Milyen harc az (még ha por ellen folyik is), ahol megfutamodunk a kihívás elől és hátat fordítva az ügynek feladjuk a küzdelmet? Na nem! Ezt a szívességet még a pormágnesként funkcionáló elektromos berendezéseinknek sem tesszük meg, gumikesztyűt húzunk és csak azért is megmutatjuk, hogy rajtunk nem fog ki holmi koszréteg!
A porháború elkezdődik! Első lépés…

Idősebb és tapasztaltabb hölgyekkel folytatott taktikai megbeszélést követően és a józan ész agysejtjeit felturbózva megcéloztunk a tökéletes porszívót és minden felületről (könyvespolc, kárpitozott bútorok, szőnyegek, szobasarkok) leszívtuk a port, hogy az elektromos szörnyeinknek, minél kevesebb jusson táplálékul, továbbá hogy az így megbolygatott és a pormágnesre rakodott szemcséktől is megszabaduljunk. Mivel tudjuk, hogy az imént említett borzadványok (tévé, rádió, hi-fi és az ide sorolható összes szórakoztató-elektronikai termék) nagy mennyiségű por összegyűjtésére alkalmas, különös körültekintést igényel a takarításuk, ráadásul több fronton! Ha már a porszívót előszedted és intenzíven használtad, ne feledkezz meg a tévé hátsó hűtőrácsáról, a zenemasinák hátulsó, takarítás szempontjából kényesebb részeiről sem! Hogy még véletlenül se ess neki vaddisznó módjára ezeknek a finom, eldugott részeknek, használd a porszívó kárpittisztításra alkalmas, puha keféjét és portalaníts ezzel.
Rongyfegyvert a kézbe! Második lépés…
Az elektromos berendezések tökéletes portalanításához nem elég a porszívó, több fronton kell harcot folytatni. Mivel köztudott hogy a vizes, lucsogós törlőkendőket nem szeretik ezek az eszközök, mindenképpen mellőzni kellene őket, főleg ha nem szeretnénk áramütéssel kórházba kerülni, vagy egy füstölő plazmatévé látványától sokkot kapni. Nem árt beszerezni valamilyen antisztatikus ruhát, amivel könnyen meg lehet szabadulni a por nagy részétől, vagy egy benedvesített szarvasbőrrel gondosan áttörölni a felületeket.
Vedd fel a harcot csodaszerekkel! Harmadik lépés…

Miután bevetettél porszívót és rongyot, ideje bedurvulni és különböző csodaanyagokhoz folyamodni a tökéletes és hosszan tartó pormentesség kedvéért. Ma már speciálisan képernyőkre, monitorokra is vásárolható portalanító tisztítókendő, spray, de ha éppen nincs kéznél, akkor csenj el a konyhából egy kis ecetet és törölgesd át vele a tévét, hi-fi-t, házimozi rendszert, számítógépet, monitort. Állítólag a narancsolaj is csodákra képes, egy-két cseppet fel kell oldani egy apró kupaknyi mosogatószerbe, majd a vízhez adva ezzel már neki is lehet esni a szerkezeteknek. Figyelem! Alapszabály, hogy csak enyhén nedves ronggyal, mert azt továbbra sem szeretnénk, hogy a portalanítás csúnya véget érjen!
A csatát biztos, hogy megnyerted! A háborút is?
Ki kell, hogy ábrándítsalak, végleges megoldás nem létezik és a por bizony időről, időre visszatér. Ha véglegesen ki is űzöd otthonodból a pormágnesként funkcionáló elektromos berendezéseket, a szürke szemcsék akkor is ott maradnak, csak legfeljebb porcokra, ablakpárkányokra és szekrényekre rakodnak le vastagon. A fent említett harcot folyamatosan meg kell vívni, azonban ha az általunk felvázolt lépéseket betartod és rendszeresen megismétled, nagyobb az esélye annak, hogy ritkábban kell porirtáshoz folyamodni, hiszen bármennyire is egyszerűnek tűnnek, még így is hatékonyak! Portalanításra fel!

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük