otthon

Amikor az esztétika bokszkesztyűvel üti a praktikusságot…

3 Perc olvasási idő
otthon

Amikor az esztétika bokszkesztyűvel üti a praktikusságot…

3 Perc olvasási idő

Takarítógépek otthonra | Robotporszívók kedvező áron | További porszívók
Ha az ember nőként látja meg a napvilágot, egy idő után furcsa dolgokat tapasztalhat magán. Persze távol álljon tőlem a kicikizés, megszólás, lealacsonyítás minden formája, de tény és való (sajnos be kell vallani), hogy időnként ránk kerül valami furcsa csodaszemüveg, ami eltorzítja a látásmódunkat, sőt egy kicsit a józan eszünket is elveszi. Példákat akartok? Megkapjátok!

Más tollát nem akarom a kirakatba tenni, a magaméval viszont nagyvonalúan bánok és bátran kijelentem, hogy időnként hülyeségeket produkálok, valószínűleg női létem csalafintaságai miatt. Többek között vajszínű és fehér szőnyegekkel árasztom el a házat, csakis azért mert szép. Egy ideig. Ilyenkor az esztétika bokszkesztyűvel üti a praktikusságot az agyamban és kiütéssel győzedelmeskedve megdöbbentő dolgokra vetemedik. Fél év elteltével aztán a fejemet fogom és óbégatva toporzékolok a szőnyegen lévő foltok láttán, amit a családom gyermek tagjai gondosan rágyógyítottak és a szürke koszréteg láttán, amit az idő vasfoga rágott bele rendesen a kézi csomózásba. Nesze neked szép szőnyeg!
Ezeken az ilyen-olyan foltokon egy mezei porszívó vajmi keveset segít, bár becsületére legyen mondva rendesen szív és egyetlen porcica sem menekülhet az útjából, viszont varázslatra még ez a szerencsétlen sem képes. Foltot nem tisztít.
Második esély? Folttisztító, kárpittisztító csodafolyadékok, melyek valóban hatékonyak és maximálisan kitakarítják az oda nem illő puding, kakaó, vörösbor foltokat, azonban csak kisebb felületeken, így nekem nem váltak be. A hatalmas szőnyegre sikerült odatisztítanom Amerika térképének tökéletes mását, annak domborzati- és vízrajzával együtt, sőt az egyik sarokban még egy ismeretlen eredetű zászlót is felfedezni véltem.

Az őrület határán számolgatásba kezdtem. Ha a praktikusságot szem előtt tartva lecserélem az összes szőnyeget, súlyos tízezreket kell kiadnom. Ha rendszeresen takarítógépes embert hívok, hosszú távon megint mélyen kell nyúlni a perselymalacba. Harmadik megoldás a „csináld magad” módszer, ráadásul úgy, hogy tökéletes legyen a végeredmény! Takarítógépet vásárolok! Persze nem olyat, ami némi vizet szétspriccel, utána lazán suvickol. Rendeset, ami újjá varázsol szőnyeget, kárpitot. Ami mélytisztító funkciójával minden koszt eltüntet a szőnyegből. Ami nem sugárhajtású repülőgép módjára zúg és végül ami egy év alatt visszahozza az árát. Mivel ismerem magam, hogy milyen hűbelebalázs módjára vagyok képes vásárolni, a boltlátogatás előtt ügyesen összeírtam mire kell figyelni egy ilyen „mindent tud és mindent tisztít” takarítógép beszerzése előtt, kivételesen a praktikusságot is szem előtt tartva.
Mivel nedves és száraz tisztításra is alkalmasnak kell lennie, nem árt, ha a porzsákját nem kell alkalmanként cserélni, tehát elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen túl gyakran cserélni, a vizet pedig ne csak széthintse, de a felesleget is vissza tudja magába applikálni.
Szívóereje nagyobb legyen a hangjánál, hogy az állatszőrrel terített szőnyeggel is megbirkózzon (a legtöbb takarítógépen ki szokott fogni a dolog) és ne kelljen füldugóval takarítani és a hangjával szomszédokat riogatni.
Az sem utolsó szempont, hogy milyen levegőt bocsátanak ki magukból a takarítógép-porszívó kombók, míg az olcsóbbak a filc- vagy szivacs szűrőikkel kevésbé tudják produkálni a tiszta levegő érzetet, addig az okosabb és valamivel drágább szerkezeteket már pollen-, atka-, és szénszűrővel is felturbózták, sőt super air clean rendszert is építettek gyomrukba, amivel aztán nem csak tisztaság, de friss levegő is kerül a szobába.
Ha rövid a kábele, megette a fene az egészet, hiszen folyamatosan oda kell figyelni arra, hogy a működtetéshez szükséges konnektort megtaláljuk. Szó se róla, az sem a legtutibb, ha túl hosszú, hiszen így nem kell feleslegesen dugdosgatni, viszont csinos kis labirintust tudsz kiépíteni a bútorok lába és a takarítógép között… Nekem egy köztes megoldású masina jutott, kb. 3 méternyi kábellel.
Megtaláltam az igazit, kipróbáltam, működik és nem is rosszul. Színre, formára is kifejezetten tetszetős, így nem hogy a szőnyegeimet nem kell lecserélnem, de női létemet megszínesítő, néha talán bugyuta látásmódomat is megtarthatom, mely – takarítógép ide, szőnyegmizéria oda – kifejezetten szórakoztat…

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük