bevitelhardvertobii

Tobii PCEye beviteli eszköz – ez már a jövő

Rendkívül érdekes beviteli eszközt mutatott be a Tobii: a cég még az idei CeBIT-en kezdte el demózni a PCEye működését, amely már akkor lenyűgözte a közönséget. A vállalat a legfejlettebb szemkövető kiegészítőt dobta piacra, amely ráadásul bármilyen számítógéppel használható. A gyártó szerint a PCEye könnyen kezelhető, pontos, ráadásul hordozható is, igaz, meg is kérik az árát.

Tobii PCEye beviteli eszköz - olcsobbat.hu

A PCEye amolyan túlméretezett webkamera, igaz, ez nem fog videókat készíteni rólunk, és fotókat sem lőhetünk vele. Az új kiegészítő arra hivatott, hogy a felhasználó szemeinek mozgását kövesse, és ezt ültesse át a számítógép nyelvére, vagyis a gyakorlatban ez azt jelenti: amerre nézünk, arra mozdul el a kurzor. Nem kell részletezni mennyire hasznos ez az újdonság: azon testi fogyatékkal élők, akik nem tudják irányítani a számítógépüket, mert nem tudják használni az egeret, most alternatív megoldást kapnak annak pótlására, de másoknak is hasznos lehet az új kütyü. A PCEye számtalan szoftverrel kompatibilis, még néhány számítógépes játékhoz is használható.

Hogyan működik? A lényeg, hogy a kiegészítőt egy USB-kábel segítségével csatlakoztatni kell a számítógéphez, majd azt egy 15-20 hüvelyk képátmérőjű monitorhoz illesztve már használhatjuk is. Utána egy kis kalibrálás, majd a szem mozgatásával, kacsintgatással (ez lehet a kattintás megfelelője) navigálhatunk a programok között, illetve irányíthatjuk azokat. A PCEye a gyártó szerint minden szemszínt felismer, és bármilyen fényviszonyok között, környezetben megállja a helyét. Az úgynevezett „track box” – ez az a terület, ameddig az eszköz képes követni a szemmozgást – a legnagyobb méretű a piacon, ami szintén jó hírnek számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.