acerhardvertablet pc

Acer Iconia Tab A100 tablet PC – az arany középút

A tabletmániából az Acer sem akar kimaradni, s bár általában azt vetik a gyártó szemére, hogy képtelen markáns, egyedi tulajdonságokkal felruházni a készülékeit, az A100-ról ez kevésbé mondható el: bár ördögi újdonságokat ez a táblagép sem kínál, azonban a „héthüvelykes” kategóriában indul, ami újabban szokatlannak mondható, mert mindenki más a nagyobb tableteket preferálja.

Acer Iconia Tab A100 tablet PC - olcsobbat.hu

A „héthüvelykes” annyit tesz, hogy az A100 héthüvelykes kijelzőt kapott, amely 16:9-es képarányú és 1024×600 pixel felbontású. Ebből leszűrhető, hogy a tablet inkább a Samsung Galaxy Tab ellenfele lesz, és nem az iPadé, már azért is, mert a készüléken Android fut majd, mégpedig a 3.0-s (Honeycomb) verzió. A kisebb méret miatt könnyebb megtartani, akár egy kézzel is kényelmesen meg tudjuk fogni, kétkezes gépelésnél pedig könnyen elérhető a képernyő minden pontja. A tabletre két kamera is került: az egyik hátulra, ez öt megapixeles és autofókuszos, míg az elől elhelyezkedő két megapixel felbontású. A HD-felvételeket a HDMI-porton keresztül HDTV-ken is megjeleníthetjük.

Az A100 lelke egy kétmagos Tegra 2 processzor, ez egy NVIDIA grafikus chip társaságában dübörög. A gyors, zökkenőmentes böngészés, filmnézés és játék adott, ezt a kezelőfelület is biztosítja a felhasználó számára: a Honeycomb látványos menüelrendezést ígér, ráadásul megújult Google Mapset és Google Booksot is kapunk hozzá. Egyetlen „home” gomb található rajta csupán, itt négy alapvető szekcióval találjuk szemben magunkat: játékok; könyvek és magazinok; zenék, videók és fotók; közösségi helyek. Ez utóbbihoz használhatjuk az Acer SocialJogger alkalmazását is, amely összefogja a Facebookot, a Twittert és társaikat.

Acer Iconia Tab A100 tablet PC árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.