Apple Thunderbolt Display monitor – ínyencek megjelenítője

20110720-apple-thunderboltdisplay-monitor-olcsobbat-hu-01

Újabb terméket mutatott be az Apple, amelyre vélhetően a cupertinói cég minden hívője keselyűként fog lecsapni. A cég kütyüi és gépei közé dizájn tekintetében tökéletesen passzoló monitor persze már önmagában tetszhet a rajongóknak, az új készülékről azért nem árt tudni, hogy másban is kiváló: például, hogy a világ első megjelenítője, amit már a Thunderbolt csatlakozóval szereltek fel, ez pedig a képességeire is jótékony hatással van.

Apple Thunderbolt Display monitor - olcsobbat.hu

A szélesvásznú monitor – 16:9-es képarányról beszélhetünk 2560×1440 pixel felbontás mellett – gyönyörű külső kapott, igaz, a teljes üvegborítás valószínűleg egy Macintosh-fanatikust sem fog meglepni. A 27 hüvelykes Thunderbolt Display az IPS technológiát használja, így a csodaszép képet rendkívül széles, a gyártó szerint akár 178 fokos betekintési szög egészíti ki. A monitor ráadásul dokkolóként is szolgál, így egyetlen laptopból könnyedén varázsolhatunk teljes értékű számítógépet. A Thunderbolt Display beépített FaceTime HD webkamerát kapott a videokonferenciákhoz, továbbá 2.1-es hangszórórendszerrel rendelkezik.

A MagSafe töltő folyamatosan tölti a gépünket, míg a csatlakoztathatóság területén a három USB 2.0 és a FireWire 800 port áll rendelkezésünkre, a netet pedig egy gigabites ethernet csatlakozón dughatjuk rá. És persze a Thunderbolt: az Apple és az Intel által kifejlesztett technológia révén 10 gigabites adatáramlási sebességet érhetünk el. Univerzális portról lévén szó a készülék ismeri a DisplayPortot, emellett átalakítóval a HDMI-s, DVI-s és VGA-s eszközökkel is megbirkózik.

A Thunderbolt Displayt külső fényérzékelővel szerelték fel, így a monitor automatikusan változtatja a kép fényerejét a külső világítási feltételektől függően: az optimális világítás megválasztásával természetesen energiát is spórolhatunk. És ha már környezettudatosság: az Apple nem győzi hangsúlyozni, hogy a készülék újrahasznosítható anyagokból készült. A Thunderbolt Display heteken belül boltokba kerül, igaz, borsos árra kell, számítsunk: 1000 dollárért minőséget kapunk, de ezért akár egy kész gépet is vásárolhatnánk.