bevitelbillentyűzethálózathardverjátékok

Több géppel egy hálón, dróttalanul: TP Link TL-WR 542W router

1 Perc olvasási idő
bevitelbillentyűzethálózathardverjátékok

Több géppel egy hálón, dróttalanul: TP Link TL-WR 542W router

1 Perc olvasási idő

Szép lassan előáll az a helyzet, hogy egy átlagos, internettel ellátott háztartásban több gép is van, és mind internetre „éhezik”. Ilyenkor segíthet egy router, például a TP Link TL-WR 542W, amely ha akarom, vezetékes, ha akarom, wi-fi, ha akarom, szabad, ha akarom, a legszigorúbban biztonságos.

TP Link TL-WR 542W router

Ha eddig úgy neteztünk, hogy az ADSL kapcsolatot rögtön az asztali géphez csatoltuk, valóban macerás lehet átdugni a kábelt mindig, ha a notebook vagy netbook is szeretne kapni egy kis internet hozzáférést. Ráadásul egyre több helyen vannak wi-fi képes, internetre is kihegyezett okostelefonok, ezekbe hiába is dugnánk kábelt. Ilyenkor jön jól egy wi-fi router, ami most már egyáltalán nem elérhetetlen kategória, sőt! Itt van például a TP Link TL-WR 542W, ami jócskán alatta van még a tizenezres kategóriának, pedig mindent tud, ami otthonra kell.

Nézzük, hogyan működik egy ilyesmi! Az eddig az asztali gépre rádugott ADSL kábelt most a routerre kell rákötnünk, innentől ez az eszköz csatlakozik rá a szolgáltatóra automatikusan. A régi asztali gépet vagy vezetékkel kötjük a routerre (ehhez négy LAN port található az eszközön), vagy egy pár ezer forintos USB-s wi-fi eszközzel ezt is vezeték nélkül használhatjuk. A notebookok legtöbbjén már alapkövetelmény a vezeték nélküli kapcsolat megléte, így ezeket és az okostelefonokat wi-fi kapcsolattal tudjuk a routeren át „kilőni az internetre”.

Persze fontos a biztonság, ezért a router beállításakor (amely a TP Link TL-WR 542W esetében egy nagyon könnyen érthető és kezelhető, böngészőben behozható kezelőfelülettel történik) válasszunk valamilyen titkosítási módot. Ehhez 64/128/152 bites WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK módok állnak rendelkezésre – így a szomszéd nem tőlünk lopja a sávszélességet és nem kotor bele megosztott mappáink tartalmába sem. 5-6000 forintért szinte észrevehetetlen, ám annál hasznosabb otthoni hálózatunk lehet percek alatt!

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük