otthon

Tartsuk rendben a házat természetesen

2 Perc olvasási idő
otthon

Tartsuk rendben a házat természetesen

2 Perc olvasási idő

Takarítás természetes módon | Bio bőrápolószerek | 100 %-os teafaolaj
Manapság a természetesség nem csak egy egyszerű divat hóbort. Nem azért akarunk minél környezetvédőbbek lenni, mert a szomszéd Ági is ezt csinálja vagy, mert a tévében ezt mondják nekünk, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a logikus gondolkozás is ezt diktálja.
Manapság, ha képesek vagyunk egy kicsit bio módon élni az életünk, akkor meglepő módon nem csak a környezetünkért tehetünk többet, de pénztárcánkért és akár közvetlen egészségünkért is.
A természetes tisztítószerek általában jóval olcsóbban beszerezhetőek, mint a drága vegyianyagok. Ráadásul ezek sok esetben károsíthatják bőrünket, egészségünket is, ha rendszeresen használjuk őket. Nem is beszélve a rengeteg vegyianyagról, ami a lefolyókba kerül.
Lássuk, hogy melyek azok az alapvető anyagok, melyek mekönnyítik otthonunk tisztán tartását a legtermészetesebb módon.

Az ecet
Tudjuk, sokat beszéltünk már az ecetről, éppen ezért csak megemlítjük, hogy az ecet az egyik leguniverzálisabb tisztítószer. Mosás, fertőtlenítés, bútortisztítás, stb. során egyaránt tökéletesen hasznosítható. Ráadásul szinte nem hagy maga után biológiai lábnyomot.
Teafaolaj
A teafaolajat természetes antibiotikumnak is nevezik, mivel erőteljes fertőtlenítő hatással bír. A legjobb minőségű olaj Ausztráliából származik, ami a növény őshonos otthona.
Általános fertőtlenítő hatása mellett, tökéletesen segíti az immunrendszer ellenálló képességét, enyhíti a légúti betegségek tüneteit. Valamint kifejezetten hatékony a bőrbetegségek kezelésében. Pattanásra, leégésre egyaránt jól alkalmazható. Ha azonban gombás fertőzéssel kell megküzdenünk vagy éppen fogfájással, akkor is nyugodtan elővehetjük a szekrényből a teafaolajat.
Újabb kutatások azt is bizonyították, hogy a teafaolaj hatásosan küzd a korpásodást okozó gomba ellen is, így egy teafaolajos pakolás lehet, hogy nem árt azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek. Egyszerűen ilyenkor a samponunkba cseppentsünk 5-6 csepp teafaolajat és használjuk így a sampont.
Hígítatlan állapotban használható fertőzött területeken, vágásokon, égési sérüléseken. Emellett számtalan módon párologtathatjuk is, mellyel nem csak kellemes lesz a levegő illata, de fertőtlenítő hatással is bír majd. Jó ötlet, ha a zsebkendőnkre cseppentünk belőle és néha beleszippantunk vagy akár az otthoni párologtatóba teszünk néhány cseppet belőle és hagyjuk, hogy megtöltse a szoba levegőjét a friss illat.
Tökéletes és olcsó fürdőolajat is készíthetünk vele, ha alkalmanként 3 kanál olívaolajhoz 3 csepp teafaolajat cseppentünk a fürdővízbe.
Bőrsérülés során is nyugodtan alkalmazható, mivel nem csípi a sebet, de azonnali fertőtlenítő hatással bír.
De a fürdő fertőtlenítésére, lábgomba és lábszag ellen, fehérnemű fertőtlenítésre… is tökéletesen megfelel.
Nektek vannak még ötleteitek a teafaolaj felhasználására? Írjátok meg nekünk az info@olcsobbat.hu e-mail címre.

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük