interjúotthon

Interjú Valkó Eszterrel a takarításról és az autó rendben tartásáról

2 Perc olvasási idő
interjúotthon

Interjú Valkó Eszterrel a takarításról és az autó rendben tartásáról

2 Perc olvasási idő

Autó ápoló termékek | Kézi porszívók autó takarításhoz | Minőségi törlőkendők
Amikor Valkó Esztit felhívtam, hogy a takarításról szeretnék vele diskurálni, felnevetett, mert a párjával, Péterrel épp a kocsit pucolták. Most meg épp egy takarítás közepébe csörögtem bele.

Maya: Te Eszti, most kicsit olybá tűnik, mintha mindig suvickolnátok valamit.
Eszter: Dehogy, csak most van rá időnk. Meg nem sokára megyünk a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, úgyhogy ki kell tisztítani az autót, és az úgy az igazi, ha az ember saját maga csinálja, nem pedig beáll egy mosóba. Ilyenkor teljes generál van kívül belül. A porszívózással kezdünk, utána a falak, műszerfal, a legutolsó stádium pedig a polírozás, ami a legdurvább.
Maya: Nem mondod, hogy vadul polírozol?!
Eszter: De bizony! Enyém a kocsi jobb oldala. Mivel nem én keverem ki a polírozó krémet (azt készen lehet kapni), nem egy nagy truváj a dolog. Felkened az autóra, vársz egy kicsit, hogy megszáradjon, aztán egy puha ronggyal, apró, körkörös mozdulatokkal addig dörzsölöd, amíg szép fényes nem lesz.

Maya: A legtöbben azért a kényelmesebb megoldást, a kocsi mosót választanák, ti miért nem? Spórolásból?
Eszter: Nem, inkább, mert ez egy jó kis időtöltés, meg jó érzés az embernek, hogy ’én csináltam, és milyen szép lett’.
Maya: A párod házias?
Eszter: Igen, nagyon figyel az ilyen dolgokra, főleg az autóra. Magamtól nem feltétlen állnék neki polírozni, de így ketten már vicces.
Maya: Kézi porszívót használtok, vagy a nagy porszívót kivonszoljátok egy hosszabbítóval a házból.
Eszter: Kézi porszívónk sajnos nincs, a nagyot használjuk, úgy, ahogy mondod, hosszabbítóval. Kiállunk a kocsival az udvarra, és indul a buli. A porszívózást egyébként a Peti csinálja.
Maya: Az otthoni házimunkát is megosztjátok?
Eszter: Azt nem. Mindent én csinálok, Peti meg porszívózik, mert azt utálom. Szívesen főzök, mosok, mosogatok, de a porszívózást ki nem állhatom, annál monotonabb munkát el nem tudok képzelni.
Maya: Vannak olyan berendezések, tisztítószerek, amikhez ragaszkodsz?
Eszter: Semmi, teljesen átlagos dolgaink vannak. Mondjuk, mostanában a tisztítószerek terén igyekszem visszatérni a hagyományosokhoz, amiket nagyanyáink is használtak. Például a tűzhely letakarításánál az ecet remekül működik, csak nagyon büdös.
Maya: Gumikesztyűt húzol az ilyen akciókhoz?
Eszter: Nem, a gumikesztyűt nem szeretem, mert abban nem érzem úgy a dolgokat. Az ember kitakarít, alaposan megmossa a kezét, jól bekeni krémmel, és kutya baja sem lesz.
Maya: Van olyan házimunka, amit nagyon szeretsz?
Eszter: Biztos vannak olyanok, akiket a takarítás kikapcsol, de én nem vagyok odáig érte. Meg kell csinálni, és kész. Ha a főzés házimunkának számít, azt szeretem. És a ruhákat selejtezni, pakolászni, válogatni, ezek jó dolgok.

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük