otthon

Interjú Szulák Andreával a háztartásról és a takarításról

Minőségi robotporszívók | A energiaosztályú mosó- és szárítógépek | Családi kiszerelésű mosószerek
Szulák Andiról mindig az ugrik be, hogy egy koncerten úgy énekelte a Neotontól a ’Kell, hogy várj’ c. dalt, hogy megríkatott vele. Csupa lélek énekesnő… Ezen kívül színésznő, műsorvezető, és anyuka, elég nehéz elképzelni, hogyan szorította be a húsvéti készülődést a táncrendjébe.

Maya: Apránként csinálod meg a dolgokat, vagy az ünnep előtt veted bele magad?
Andrea: Húsvét előtt egy szabad napom sem volt, úgyhogy jóval előtte álltam neki őrült módon ablakot mosni, takarítani, hogy mindennel kész legyek. Szeretem az ünnepeknek megadni a módját, kisgyerekkorom óta fontos a hangulata. Nem viszem túlzásba, a ház nincs lesz fellobogózva nyuszikkal, tojásokkal, de van barka, friss virág, és pár hímes tojás az asztalon.

Maya: Ha jól számolom, a kislányod, Rozina mindjárt öt éves.
Andrea: Igen, és ő ezekben gyönyörködik, kimondottan értékeli a szép dolgokat. Együtt festettük a piros tojásokat, vasárnap voltak a fiúk locsolkodni.
Maya: Rozina olyan kislány, aki segít takarítani, vagy inkább olyan kis királylányos?
Andrea: Attól függ, milyen a hangulata. Ha meg tudom nyomni a megfelelő gombot rajta, boldogan besegít mindenbe, néha meg tényleg királykisasszony. De igyekszem rászoktatni arra, hogy többet tudunk játszani, ha egy picit segít nekem.
Maya: Van olyan háztartási eszköz, ami nélkül már nem tudod elképzelni az életed?
Andrea: Mindegyik ilyen. Az Isten áldja meg azt, aki feltalálta a mosógépet, a mosogatógépet és a porszívót. Szerintem a Holdra lépés nem akkora tett, mint ennek a három dolognak a felfedezése – legalábbis háziasszonyi szemszögből.
Maya: A készülékek márkája számít neked?
Andrea: Nem igazán. Szerintem nincs olyan nagy különbség köztük, inkább csak a marketingfogásokban térnek el, minőségben nem annyira.
Maya: Az árakat nézed?
Andrea: Szegény családból származom, bizonyos dolgokban nagyon fontosnak tartom azt, hogy ne legyen égbe kiáltóan drága, mert indokolatlannak érzem, viszont minőség is fontos. De nagyon sokszor azt tapasztalom, hogy az árnak nincs köze a minőséghez.  Szeretek például magyar termékeket vásárolni, mert lehet, hogy kevesebb a pénz a reklámozásukra, de kenterbe verik az EU-s társaikat. Az élelmiszerek közül az a joghurt képezi a kivételt, amihez a nevemet adtam, azt például nagyon szeretem, telefonban meg nagy kedvencem a Nokia, most is azon beszélek veled. Nem is adnám magam olyan dologhoz, ami nem ízlik, nem üti meg azt a nívót, ami nekem fontos. Ja, és imádok piacra járni is!
Maya: Az elektronikus kütyükről az ugrott be, hogy vajon a párod besegített-e a húsvéti készülődésbe, takarításba?
Andrea: Te láttál már olyan férfit, aki besegít?!  Akkor mutass be neki, mert én még nem. Bőven megelégszem azzal, ha nem lábatlankodik körülöttem, az már elég nagy segítség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.