tv

Szétrágta a kutya?

Még sok-sok évvel ezelőtt egy albérletben használtuk a nagymama régi levetett tévéjét, és ott és akkor megvolt a romantikája annak, hogy fel kellett állni váltogatni az adók között, sőt, hogy az eredetileg 8 csatornás tévén több gomb együttes benyomásával 15-20 csatornát is be lehetett hozni. Romantika ide, romantika oda, az ember idővel elmúlik egyetemistának lenni és kényelmesebb fajtává alakul, aki jobb szeret a kanapéban döglődve beállítani mindent, a hifitől a tévén át a DVD-játszóig és filmfelvevőig. Az alábbiakban bemutatjuk a Logitech Harmony távirányító-családját, ami jó választás, ha elegünk van a dohányzóasztalon sorakozó irányítókészletből – vagy ha Bundás nem a legjobb új játszótársat találta, miután leszoktattuk a papucsunkról.

A Harmony termékvonal jó pár készüléket foglal magába, tipikusan a növekvő sorozatszámmal növekvő funkciókészletet, szebb dizájnt és persze magasabb árat társítva. Mindegyik képes arra, hogy megtanulja a saját távirányítónk jeleit, de rendelkeznek egy hatalmas, netről frissíthető adatbázissal is, amiben szinte minden, a Földön valaha gyártott távirányító jelkészlete megtalálható. Az alábbiakban csak három eszközt emelnénk ki a sorozatból, és akinek felkeltettük az érdeklődését, szemezgethet tovább

Logitech Harmony 525

A széria belépő szintű darabja, már ez is az elsőre meghökkentő, kb. 14 ezres áron. De már ezt is fel lehet programozni a gyártó hatalmas adatbázisából, képes egyszerre 15 távirányítót helyettesíteni, és ezen is található egy háttérvilágítással ellátott kijelző és a kéken világító gombokat se kell a sötétben keresgélni…

Logitech Harmony 885

A 885 már egy sokkal komolyabb egység, persze szintúgy komolyabb, kb. 37 ezer forinttól induló áron. A szokásos funkciókon túl ezen már találhatunk egy színes, jó felbontású kijelzőt (állítható háttérképpel abszolút geekeknek), aminek segítségével jóval egyszerűbben állíthatunk mindent az összes készülékünkön. Ez a távirányító már elszakad az egyes irányítók helyettesítésének koncepciójától: elég pl. csak annyit nyomnunk, hogy “Nézzünk meg egy DVD-t”, és ő átkapcsolja a TV-nk a DVD-bemenetre, a házimozink az 5.1-es digitális hangbemenetre, beállítja 16:9-es képarányt a tévén, belövi az előre beállított hangerőt és elkezdi pattogtatni a kukoricát (najó, az utóbbit azért talán nem…). Elemet se kell többet venni: lítium-ionos akksiját egy a készülékhez hasonlóan dizájndíjas töltőállomásról tölthetjük.

Logitech Harmony 1000

Az abszolút nonpluszultra, ha már nagyon nem tudnánk mivel fokozni a nappalink összhatását. 80 ezerért kapunk egy 3.5 collos színes érintőképernyőt, rajta szép nagy gombokkal az épp aktuális használati állapothoz. Ő is tölthető és ő is megcsinál mindent, hogy ne egyesével kelljen végignyomkodnunk az összes funkciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.