háztartás

Marcangolás

2 Perc olvasási idő
háztartás

Marcangolás

2 Perc olvasási idő

Beköszöntött a jó idő (bár a 30 fok + 90%-os páratartalom kombinációjának jóságáról valószínűleg sokan nyitnának vitát), és bizony ilyenkor egy kütykről szóló oldal írójának vannak bizonyos szezonális kötelezettségei. Nem, nyugalom, nem fogunk klímaberendezésekről cikkezni, az azért magas túl magas labda lenne. (Jut eszembe: tudták Önök, hogy a légkondi-árusok forgalmuk 60-70%-át minden évben az első pár kánikulai héten tudják le? Előrelátó nép vagyunk, bizonyám…)

Viszont ha tudományosan nem is bizonyított, empirikusan mindenképp belátható tény, hogy az ember ősi animális vágya nagy halott állatok darabjainak csoportosan történő rituális megsütésére egyenes arányban nő a higanyszál és a napsütéses órák számának emelkedésével. Ideális esetben ez könnyedén megvalósítható egy szociálisan teljesen elfogadott kerti faszenes grillezés keretein belül egy hűtőládányi sör barátságos társaságában. De mit tegyen az ember, ha megrögzött városlakóként beszorult egy panelba vagy egy ósdi bérházba és még a biatorbágyi víkendházra se jött össze a pénz? Meg lehet próbálkozni az erkéllyel vagy a körgangos ház földszinti placcával, de a valószínűsíthető eredmény egy kellemesen eltöltött délután helyett inkább egy nagyobbfajta tűzvész és szomszédok örök utálata. Jobb módszer beszerezni egy villanyos grillapot, amit aztán ki lehet rittyenteni az ebédlőasztal közepére, és nosza, Apu már dicsekedhet is a húsok igen szakszerű forgatásából álló főzőtudmányával.

Az alábbiakban bemutatunk pár céleszközt a feladatra.

Tefal 78213

Nagyon egyszerű és mégis nagyon hasznos kis eszköz: az egész egy szép nagy fűtőszál, fölötte egy platnival, amin lehet grillezni, alatta pedig kis tálkákkal, amiben lehet ínycsiklandozó raclette-et készíteni. 10 ezer forintért elvihetjük és még sok helyet sem foglal, ha épp nem használjuk.

Solac PA5260

Ez már egy sokkal komolyabb céleszköz, raclette-funkció nélkül, viszont jóval nagyobb, közel fél méter hosszú sütőplatnival. Szétszedhető, hogy könnyebb legyen elmosni, és van neki olyanja is, hogy „zsírgyűjtő tálca”, amit egy kicsit nehéz értelmezni, lévén egy zárt sima fémlap a sütőfelület. Lényegtelen: ezzel már irgalmatlan méretű steakeket is össze lehet pirítani a zöldségkeverékkel. 13 ezerért, ami jó ár.

Siemens ET510501

És a kihagyhatatlan yuppie-ajánlat: dizájnkonyhába dizájngrill bő százezerért. Ez már nem az asztal közepére való, hanem a főzőlap mellé pluszban beépíteni, hogy ne egy derogáló serpenyőben kelljen a mindennapi betevő Angus-bélszínt elkészíteni. Najó, csak savanyú a szőlő: ha elférne és pénzem lenne rá, biztosan beszereznék egyet én is. Nem kell előszedni-elpakolni, ott van kéznél, és bizony a legtöbb hús jobb grillen elkészíŧve.

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartáspirítóssütővízforraló

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

3 Perc olvasási idő
Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük