fényképező

Plakátot a zsebből, csakazértis.

Puff neki. Alig pár napja írjuk meg, hogy a mérhetetlen megapixel-hajhászásnak a kompakt gépek terén mennyire nem lesz jó vége, erősen alátámasztva sommás véleményünk azzal, hogy egy várhatóan BenQ márkanév alatt futó géptől csak igen nagy optimizmussal várhatunk jó teljesítményt ilyen erős követelmények mellett. Erre – nyilván – egy hétre rá a Panasonic a csúcsminőségű Leica-objektíves Lumix-szériájában bejelenti a legújabb kompakt 12 megapixeles gépét. Aztán pár órára rá a Casio is bejelenti a 12 megapixeles EX-Z1200-át. Kétkedésünket fenntartva azért azt leszögezhetjük, hogy ha csodát nem is, jobb eredményeket azért várhatunk ezektől a gépektől – úgyhogy vessünk is rájuk egy-egy gyors pillantást.

Panasonic Lumix DMC-FX100

Kecses apró kis eszköz 28-100mm-es (értsd: a rendesen nagylátószögűtől a 3.6x-os zoomig) Leica optikával. Automatikus optikai és digitális képstabilizálás és dinamikus képérzékenység-állítás egészen a teljesen elszállt 6400-as ISO-értékig. Széles képarányban is képes fotózni akár 8 képet elkattintva egy másodperc alatt. Videó-felvételre is képes VGA vagy széles képarányú WVGA formátumban 30fps-sel, és ami nagy újdonság: 1280×720-as HD felbontásban 15fps-sel. Nem rossz, nem rossz.

Casio Exilim Zoom EX-Z1200

A Casio új gépéről nem sokat lehet megtudni: ő is 12 megapixeles, ő is a cég legfelső kategóriás kompakt-vonalát fogja erősíteni. Kicsit nagyobb a kijelzője, mint a Panasonic-é, viszont csak 3 képet tud lőni egy másodperc alatt. Van még benne mindenféle okosság, aminek segítségével mozgó célpontokat is elvileg sokkal szebben-jobban fog majd tudni lekapni.

Az Olcsóbbaton:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.