egészségotthonszámítógép

Spóroljunk okosan!

2 Perc olvasási idő
egészségotthonszámítógép

Spóroljunk okosan!

2 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb karbantartó programok | Otthoni és kerti kiegészítők | Minőségi ételek és italok
Talán most ez egy kicsit furcsán fog hangzani, de meglátásunk szerint csak azok tudnak hatékonyan spórolni sok esetben, akik hajlandóak be is fektetni a pénzüket.

Talán most ez egy kicsit furcsán fog hangzani, de meglátásunk szerint csak azok tudnak hatékonyan spórolni sok esetben, akik hajlandóak be is fektetni a pénzüket.
Éppen ezért mondanánk azt, hogy nem érdemes bizonyos dolgokon túl sokat spórolni. Lássuk, hogy miről is beszélünk és mennyit spórolunk azon, ha befektetünk!

Spóroljunk okosan! - olcsobbat.hu

Számítógép-védelem
Mutassatok ma egy olyan embert 16 és 50 év között, aki nincs egy virtuális köldökzsinórral a számítógépéhez kötve! A munkánk, magánéletünk folytán szinte minden nap használjuk a gépet. Dolgozunk rajta, fontos információkat és adatokat tárolunk. Ott van minden személyes emlékünk fényképek, videók, levelek stb. formájában. Mégis csak nagyon kevesen vagyunk hajlandóak arra költeni, hogy megvédjük ezeket az adatokat. Számítógépes vírusokból több van, mint égen a csillag. Van, amelyik tönkreteszi a teljes gépet, van, amelyik csak az adatokat törli le, vagy használhatatlanná teszi az internetet. És ezek ellen az ingyenesen letölthető próba verziójú vírusirtók nem védenek meg. Egy szervizben az adatmentés 5000-10.000 forint között mozog. Egy merevlemezcsere akár 30-40.000 forint is lehet. Egy új laptop vásárlása 90.000-től 500.000 forintig is terjedhet.
Ezzel szemben egy legálisan megvásárolt vírusirtó nagyjából 10.000 forint.
Szerintetek nem éri meg befektetni?
Hőszigetelés
Ha ti is egy 10-20 éve vagy régebben épült házban laktok, akkor elég valószínű, hogy a nyílászárók nem a legjobbak benne. Hogy még pontosabbak legyünk, télen biztos, hogy többet fűtitek az utcát, mint a lakást. A fűtési költségek akár a felére is csökkenhetnek, ha kicserélitek az ablakokat és ajtókat a lakásban, illetve hőfokszabályzót szereltek a radiátorra. Ha nincs pénzetek egyszerre kicseréltetni minden ablakot, akkor tervezzetek évi egy cserét. Már így is meglátjátok majd a következő télen, hogy mennyivel nagyobb lesz a hőérzetetek és mennyivel kell kevesebbet fűtenetek. Ezzel akár 20-30%-át is megspórolhatjátok a gázszámlának vagy még többet. És ne felejtsetek több szolgáltatótól is árajánlatot kérni! Hisz az állapotfelmérés minden esetben ingyenes.
Ne vedd mindig a legolcsóbb termékeket!
Ha ennivalóról van szó, sokan gondolkozunk úgy, hogy az ételeken a legegyszerűbb spórolni. Sokszor megvesszük az olcsóbb és egyben rosszabb minőségű termékeket, hogy tudjunk egy kicsivel többet megtartani a bankszámlánkon. Azonban figyelembe kell vennünk azt is, hogy ezzel hosszú távon csak többet ártunk a szervezetünknek, mint amennyit használunk a pénztárcánknak. A rosszul megválasztott élelmiszerek olyan hosszú távú problémákhoz vezethetnek, melyek akár egész életünkön át ható betegségek kialakulását okozhatják. Ilyenek az elhízás, cukorbetegség, bőrbetegségek, belső szervi megbetegedések, fogászati problémák.
Szerintetek melyek azok a területek, ahol érdemes befektetni annak érdekében, hogy hosszú távon spórolhassatok? Az alábbi címre várjuk a véleményeteket: blog@olcsobbat.hu

Ajánlott bejegyzések
otthonsütés-főzeés

Konyhánk lelke

7 Perc olvasási idő
Egy kép jelenik meg előttem. Az otthonomban finom illatok terjengenek, a hangulat igazán magával ragadó, leülünk együtt az asztalhoz a családdal, barátokkal…
kávéfőzőőszotthon

Lélekmelengető fekete

6 Perc olvasási idő
Beköszöntött az ősz és vele egy új világ nyitotta meg kapuit. Rövidebbek a nappalok, hajnalban már hűvös van és akár borongós reggelre…
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük