fényképezősony

Ontja magából a Sony a Cyber-shot fényképezőket

3 Perc olvasási idő
fényképezősony

Ontja magából a Sony a Cyber-shot fényképezőket

3 Perc olvasási idő

Népszerű digitális fényképezőgépek | Digitális fényképezőgépek olcsón | Kompakt kütyük kezdőknek
Mi is megkérdőjeleztük már néhányszor a blog hasábjain a kompakt fényképezőgépek létjogosultságát, azonban a Sony továbbra is lát potenciált az ilyen eszközökben – a Cyber-shot-széria gőzerővel dübörög. Nem egészen egy hónappal ezelőtt a gyártó négy új típust is bemutatott: a DSC-WX150, a DSC-W690, a DSC-TX66 és a DSC-TX20 rajtszámot viselő modelleknek egyaránt megvannak a sajátosságaik, utóbbival többek között a víz alatt vagy éjjel is készíthetünk kiváló minőségű, nagy felbontású fényképeket, és akkor a könnyed, elegáns dizájnról még nem is beszéltünk! Lássuk őket szépen, sorjában!

A DSC-WX150-es ezüst, fekete, vörös és kék színekben lesz elérhető, májustól vásárolhatjuk meg a gyártó megjelölése szerint 250 dolláros fogyasztói áron. Az Exmor R CMOS képérzékelő 18,2 megapixeles felvételek készítésére képes, ezt rendkívül gyors autofókusz egészíti ki – utóbbi sebességét ugyan több feltétel is meghatározza, általánosságban elmondható, hogy nappal 0,13, rosszabb fénykörülmények között 0,2 másodperc alatt történik meg a fókuszálás. Tízszeres optikai zoomra képes lencsét kapunk, ezt 20x digitális közelítés kíséri, míg a fényszegény környezetben az Extra High Sensitivity biztosítja a képek minőségét. A képeink 3 hüvelykes, 460 ezer képpontos LCD-kijelzőn jelennek meg, de full HD videókat is rögzíthetünk 60 képkockás sebesség mellett másodpercenként. Az Optical SteadyShot révén a rázkódásoktól sem kell tartanunk, a kilenc különböző Picture Effect opcióval pedig teljes mértékben az ízlésünkre szabhatjuk az elkészült fotókat.

Ontja magából a Sony a Cyber-shot fényképezőket - olcsobbat.hu

Hasonló színekben érkezik a DSC-W690-es is, de némileg olcsóbban, 180 dollárért férhetünk majd hozzá. Ebbe a gépbe 16,1 megapixeles MP CCD képérzékelő került, és bár a hátulsó LCD itt is 3 hüvelykes, ez csupán 230 ezer pixel megjelenítésére képes. A lencse ugyanaz, mint az előbb bemutatott modellben, a hátrányt itt értelemszerűen maga a szenzor jelenti, ami a videófelvételnél is csak 720p felbontást tesz lehetővé legfeljebb. A kistestvér a képszerkesztő funkciók számát tekintve is gyengébben teljesít: mindössze négy opción keresztül bizonygathatjuk a tudásunkat a nagyvilágnak.
A DSC-TX66 igazi csúcsragadozó, igaz, ez az árcéduláján is érződik: 350 dollárba kerül egészen pontosan, márciustól lesz kapható ezüst, arany, vörös, fehér, lila és rózsaszín színekben is. Exmor R CMOS érzékelője szintén 18,2 megapixel felbontásra képes, mindezt a készítők egy brutálisan vékony, mindössze 12,2 milliméteres vázba passzírozták bele. Autofókusza hasonlóan gyors, mint a DSC-WX150-esben, a lencse viszont csupán 5x optikai és 10x digitális zoomra képes maximális felbontás mellett. Hátulsó kijelzője 3,3 hüvelykes, Xtra Fine OLED, ami nem mellesleg érintésérzékeny. Jól látható, hogy itt elsődlegesen a dizájn fontos, teljesítményre gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a WX150.
Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a májusi jövevény, a 330 dolláros áron érkező DSC-TX20, amit narancs, zöld, fekete, rózsaszín és kék színekben szerezhetünk be. A kis kütyü igazi túlélőtalálmány, öt méterig vízálló, nem árt neki a port, kibírja a hideget és másfél méterig az esést is. Az Exmor R CMOS érzékelő itt 16,2 megapixeles felbontású, a rendszer 4x optikai és 8x digitális zoomra képes. Az Xtra Fine érintőkijelző 3 hüvelykes, és egészen brutális, 921 ezer képpont megjelenítését várhatjuk tőle. Hét képszerkesztő effektet kapunk, a SteadyShot mód itt is jelen lesz, ahogy a Dual Record is él.
Nektek melyik modell tetszik? Vennétek még digitális fényképezőgépet?

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
fényképezőfesztiválmobiltelefon

Top 10 fesztivál kellék, ami nélkül ne indulj el!

2 Perc olvasási idő
Hűtőtáska a hideg italokért | MP3 lejátszó, ha nem lenne elég a zenéből | Tablet az összetett élményekhez Javában tart a fesztivál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük