hardverjátékokkonzolsonyericssontelefon

Sony-Ericsson Xperia Play mobiltelefon – játékra találták ki

Az elmúlt hetek bejelentései közül az egyik legérdekesebb mindenképpen a Sony-Ericsson Xperia Play – vagy ahogyan sokan becézik: a PlayStation Phone – bemutatása volt. Ugyan már több próbálkozást is láttunk az „igazi” játékos mobiltelefon megvalósítására, mind közül az Xperia Play tűnik legígéretesebbnek. A készülék létezéséről régóta tudunk, ellenben azt csak most (a márciusi megjelenés előtt pár héttel) leplezte le hivatalosan is a gyártó.

Sony-Ericsson Xperia Play mobiltelefon - olcsobbat.hu

Nem véletlenül nevezik PlayStation Phone-nak az Xperia Playt. A telefon megkapta az úgynevezett PlayStation Certificated jelzőt, amellyel a Sony jelezni szeretné: igen, ez a készülék alkalmas PlayStation-játékok futtatására, sőt képes azt az élményt nyújtani, amit egy PlayStation játékkonzol is tud. A szétcsúsztatható telefon alsó része ezúttal nem QWERTY-gombsort rejt, hanem egy valódi kontrollert imitál: van rajta D-pad, találunk vállgombokat, sőt az analóg karokat is rátuszkolták a kezelőfelületre, igaz, egy érintésérzékeny felület formájában.

A PlayStation Suite használatával futtathatjuk a játékokat, de a telefon egyébként az Android 2.3-as verziója fut. Sőt, továbbmegyünk: csukott állapotban a készülék szinte megkülönböztethetetlen más Sony-Ericsson telefonoktól, amelyek szintén érintőkijelzővel rendelkeznek. A kütyüben egyébként 1 Ghz-es Qualcomm Snapdragon processzor zakatol egy Adreno 205 GPU, valamint 512 MB RAM és 512 MB ROM formájában. Az Xperia Playen egy 5 megapixeles kamera is helyet kapott, így gyakorlatilag semmi nem hiányzik belőle ahhoz, hogy szélesebb mezőnyben is jól megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.