3dfényképezőhardversony

Sony Cyber-shot DSC-TX9 – nem spórol az extrákon

A legújabb Sony Cyber-shot fényképezőgép ugyan nem a legolcsóbb modell az érintőkijelzős készülékek között, sőt az akkumulátora is viszonylag hamar lemerül, ami miatt szívhatjuk a fogunkat időnként. A DSC-TX9 mégis kiválóan megállja a helyét, elsősorban annak köszönhetően, hogy gyakorlatilag jóval többet tud, mint egy átlagos fényképező, aminek nyilván az árát is meg kell fizetni – lássuk, megéri-e!

Sony Cyber-shot DSC-TX9 fényképező - olcsobbat.hu

A 12 megapixeles gép négyszeres optikai zoomra képes, a meglehetősen kicsi vázba egy 25 milliméteres széles látószögű lencsét szereltek. A DSC-TX9 idén talán az egyik legvékonyabb és legkönnyebb eszköz: alig 3,88×2,38x,072 hüvelykes vonalakkal büszkélkedhet. Elől a lencsét egy függőlegesen csúsztatható fémlap védi, hátul pedig hatalmas – 3,5 hüvelykes – érintőkijelző várja a felhasználót, amin játszi könnyedséggel lavírozhatunk a menüpontok között, ha pedig még nagyobb pontosságra vágyunk, bevehetjük a dobozban mellékelt ceruzát. Remek ötlet volt, hogy öt mechanikus gombot meghagytak a tervezőmérnökök: fényképezni, közelíteni, filmes üzemmódra vagy visszajátszásra váltani például csak így lehet a géppel, illetve értelemszerűen a bekapcsolásra is külön gomb szolgál. A DSC-TX9 SD/SDHC és Memory Stick kártyákat tud fogadni, de átalakítóval bármilyen médiaformátummal elbánik. A géphez multi-output csatlakozó jár, erre igény szerint USB-, AV- és HDMI-kábeleket is csatlakoztathatunk. Amennyiben rendelkezünk TransferJet-kompatibilis eszközzel, megpróbálkozhatunk a vezeték nélküli lejátszással is.

A DSC-TX9 számtalan fotózási móddal kedveskedik a tulajdonosának, a szokásosnak mondható automata funkció és panorámakép-készítő mellett olyan extrák is feltűnnek, mint a 3D-s fotó készítésének lehetősége: igen, a Sony gőzerővel tolja a térbeli megjelenítés szekerét, ezért az új fényképezője is támogatja a három dimenziós képeket, amelyeket elkészítésük után a 3D-s tévéken csodálhatunk meg, szemüveggel persze. A technika egyelőre nem tökéletes, de a fény már látszik az alagút végén, s ha a 3D valóban olyan népszerű lesz, mint mondják, jól jöhet majd a DSC-TX9 ezen képessége. A fényképező jó minőségű, éles képeket készít, illetve videófelvételre is alkalmas: másodpercenkénti 60 képkocka mellett 1080p felbontásban is tud mozgóképet rögzíteni. A Sony a remegő kezű felhasználókra is gondolt: az új Cyber-shot kétféle „anti-motion” funkciót is tartogat a tarsolyában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.