hardverhtctelefon

HTC Desire HD mobiltelefon – felturbózott nagyokos

A HTC egyre inkább húz a nagyobb méretek felé, a gyártó kínálatában egyre kevesebb az olyan mobiltelefon, amelyik nem rendelkezik jókora érintőkijelzővel. Már az eredeti Desire sem volt éppen kicsi, de a HTC csak nem tud lenyugodni: megérkezett a Desire HD, amely még nagyobb képernyővel várja leendő tulajdonosait.

HTC Desire HD mobiltelefon - olcsobbat.hu

És a legszebb ebben az elképzelésben az, hogy a Desire HD-nek cseppet sem válik hátrányára a nagyság: kényelmesen elfér a kézben és a zsebben (noha kisebb kezűeknek az egykezes kezelés valószínűleg nehezebben fog menni), meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg túl nagy telefont vettünk. A masszív érzést erősítendő, a Desire HD hátát alumínium lap erősíti, aminek hála nem csak minőségi hatást kelt a készülék, de így az hosszabb távon is jobban viseli a megpróbáltatásokat. Elől terpeszkedik az óriási, 4,3 hüvelyk képátmérőjű érintésérzékeny LCD kijelző (ez 800×480 pixeles WVGA felbontással jeleníti meg a képet), hátul pedig egy 5 megapixeles fényképező található, LED vakuval megtámogatva – ezzel nem csak képeket, hanem – már-már elvárt módon – videókat is rögzíthetünk, 720p felbontás mellett.

Az alumínium váz alatt egy második generációs, 1 Ghz órajelű Snapdragon processzor zakatol 768 megabájt memória társaságában. A telefon kiváló teljesítményt produkál, mind az általános felhasználást, mind a böngészést, mind pedig a játékokat tekintve, ennek viszont megvan az ára is: viszonylag gyakran kényszerülünk majd töltőre dugni a Desire HD-t. A telefonra az Android 2.2-es verziószámú operációs rendszer, ismertebb nevén a Froyo került fel, ezt a HTC a maga részéről a felturbózott Sense kezelőfelülettel egészítette ki: az eredmény kiváló, a bootidő csökkent, a böngésző továbbfejlődött, van Flash-támogatás is és a 3G-s mobilinternetünket is megoszthatjuk másokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.