hűtőgéppárologtató

Sivatagi hangulat a szobádban?

3 Perc olvasási idő
hűtőgéppárologtató

Sivatagi hangulat a szobádban?

3 Perc olvasási idő

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy télen mindig nagyon gyorsan kiszárad a bőrünk, kirepedezik a szánk és érdes lesz a kezünk. Mindez a hideg és száraz levegő együttes hatásának köszönhető, mely a megfelelő ápolás és óvintézkedések nélkül súlyos problémákat okozhat nekünk.

A tél során a természet megpihen, de testünk ugyanannyi munkának és megterhelésnek van kitéve, mint az év többi napján. Ám ilyenkor nem csak a hideg tesz minket próbára, de a száraz levegő is, mely gyorsan repedezetté teheti bőrünket, ez pedig nem csak fájdalommal jár, de idővel komolyabbá is válhat.
Ám míg bőrünket könnyen ápolhatjuk, ha rendszeresen használunk hidratáló krémet, addig légútjainkat és tüdőnket már egy kicsit nehezebb volna csak egy hidratálóval rendben tartani. A száraz levegő ugyanis nem csak a bőrnek, hanem légzőszerveinknek is árthat. Főleg kis gyerekek és idősek esetében nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk arra, hogy a lakás megfelelően párásított legyen.

A technológia kétajtós szekrényei - olcsobbat.hu

Ahol nem megfelelő a lakás szellőzése, vagy túl sok környezeti ártalom érhet minket a levegőn keresztül, nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a minél frissebb levegőről. Sajnos nem teheti meg mindenki, hogy vidékre vagy a hegyekbe költözzön, de még így is gondoskodhat családja egészségéről. A manapság kapható párologtató rendszerek igazán egyszerűvé és gyorssá teszik ezt a kis légtisztítást. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy jó minőségű párologtatót, elrejteni a szoba egyik sarkában és hagyni, hogy rendszeresen vagy időről-időre, ahogy szükségesnek látjuk, felfrissítse otthonunk száraz levegőjét a fűtési időszakban. Néhány napon belül már a bőrünkön is észre fogjuk venni, hogy sokkal ruganyosabb és puhább, mint az elmúlt hetekben volt, és sokkal ritkábban jön ránk a köhögés, torokkaparás is a téli hónapokban.
Az egészségmegőrzés mellett a párologtatót nyugodtan használhatjuk relaxációs célokra is. Hiszen nem csak a levegő páratartalmát képes növelni, de növényi olajokat a vízbe csepegtetve, akár kellemessé tehetjük otthonunk illatát is, miközben élvezhetjük számos gyógynövény nyugtató, gyógyító hatását. Ha stresszesek vagyunk és képtelenek elaludni, akkor néhány csepp levendula és citromfű segíthet. Ha nátha környékez, akkor a borsmenta gyorsan kitisztítja a légutakat. A párologtató hasznos kiegészítője lehet az inhalálásnak is megfázás esetén.
Persze nem kell semmit sem túlzásba vinni. Mielőtt egy párologtatót vásárolnánk, érdemes megfigyelni, hogy melyik a lakás legszárazabb pontja, milyen teljesítményű eszközre lenne szükség és kikérni egy szakértő véleményét.
A párologtatók kezelése szinte automatikus. Csupán fel kell tölteni vízzel és bekapcsolni. A biztonságos használatról egy automatika gondoskodik. Ha kifogy a víz a tartályból, a gép automatikusan leáll, márkától függetlenül. Beállítható a párologtatás erőssége is. Ráadásul tisztításuk gyors és könnyű. Míg méretben is számtalan típus kapható, így minden helyiségbe megtalálhatjuk az ideális darabot, nem számít, hogy szem előtt szeretnénk tartani vagy épp fordítva, elrejtenénk.
Ti már használtatok párologtatót korábban? Mik voltak a tapasztalataitok?

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
párologtató

Ha száraz a levegő és kapar a torok… - Párásító készülékeket ajánlunk!

3 Perc olvasási idő
Párologtató gépek kedvező áron | Párátlanító készülékek széles választéka | Léghűtő légtisztítók Télen az ember életét két dolog biztos hogy meg tudja…
háztartáshűtőgép

Hűtő trükkök - Szökik az energia, folyik a pénz!

3 Perc olvasási idő
Energiatakarékos hűtőgépek | Side-by-side hűtőgépek | Mélyhűtővel ellátott hűtőszekrények Gazdálkodjunk okosan! Ki ne tenné ezt, hiszen manapság minden fillér számít, azonban ha…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük