hűtőgép

A technológia kétajtós szekrényei

3 Perc olvasási idő
hűtőgép

A technológia kétajtós szekrényei

3 Perc olvasási idő

Ne értsetek félre, nem szekrényekről fogok beszélni, bár a szekrényvásárlás is megér egy misét. Most egy másfajta kétajtós szekrényről beszélgetünk majd. Nem, nem a kedvenc klubotok kigyúrt, de jóképű ajtónállójáról… Na jó, nem árulok tovább zsákba macskát, a hűtőről beszélek.

A konyha legfontosabb szekrénye szép történelemre tekint vissza, de igazán rövidre is, mióta feltalálták, hogyan lehet a hideget egy szekrénybe rejteni. Először ott voltak a jégszekrények, melyekbe ténylegesen jégtömbök kerültek, majd őket követték az első régi típusú hűtők, ma pedig már a hűtőnk szabályozza a saját hőmérsékletét, tisztított vizet ad, kiírja, hogy mi van benne, takarékoskodik az áramszámlánkkal, és ha kell, még be is zárul az éhes szájak előtt, ha úgy programozzuk. És még csak a 21. század elején járunk. Még néhány évtized és fogyókúra alatt, még nyelvet is fog ölteni ránk.
De visszatérve a komolyabb oldalra, a hűtő tényleg a konyha egyik legalapvetőbb darabja ma már. Nem számít, hogy konyhatündérek vagyunk, vagy még soha fakanál nem volt a kezünkben, biztos, hogy a konyhánkba egy hűtőt be fogunk szerezni. De persze nem mindegy, hogy milyet választunk. Sokat számít, hogy mit engedhet meg a számunkra a pénztárcánk, hiszen az ár akár a csillagos égig is szökhet, de ha kicsit jobb minőségű, energiatakarékos darabot szeretnénk, mely várhatóan évekig szolgálna minket, akkor szánnunk kell egy kis időt arra, hogy számba vegyük, mire is van szükségünk.

A technológia kétajtós szekrényei - olcsobbat.hu

Az anyagi korlátok után ott vannak a méretezési problémák is. Ha egy pici kis konyhánk van, abba nem biztos, hogy be fog férni egy duplaajtós hűtő, ám ha négyfős családra főzünk naponta, annak biztos, hogy nem megfelelő egy minibár tárolására alkalmas darab. Így azoknak az egyedülálló, ritkán otthon időt töltő embereknek, akik albérletben vagy két lakás között vannak, azt ajánljuk, hogy inkább egy kisebb hűtőbe ruházzanak be. Ezek ma már ugyanúgy kaphatóak energiatakarékos változatban, mint nagyobb testvéreik. De a nagyobbakkal ellentétben egy pici és keskeny konyhában akár a konyhabútorba is beépíthetők, illetve könnyen mozgathatók egy költözés alkalmával. Az áruk általában nagyon olcsó. Egyetlen hátrányuk lehet, hogy kevés formai vagy színváltozatból válogathatunk.
Ha azonban többen éltek egy háztartásban, akkor mindenképpen egy nagyobb hűtőre lesz szükségetek, aminek megfelelő méretű fagyasztója is van. Itt már nagyobb teret kap a fantázia is, hiszen van lehetőség a színek és formák között is válogatni. Ezek a hűtők már mind A vagy A+os energiafelhasználású üzemmódban kaphatóak nagyrészt, ami azt jelenti, hogy éves szinten jó néhány kilowattot spórolhatunk a villanyszámlán. Ez azonban márkánként változhat. Ha kiválasztunk egy darabot, annak érdemesebb alaposabban is utána nézni.
Mindezek mellett pedig az is egy nagyon fontos érv, hogy egyre több hűtőt ellátnak már elektronikus zárral. Ahogy a tévénél is beállíthatjuk, hogy bizonyos csatornák gyerekbiztosak legyenek, úgy ezt akár már a hűtővel is megtehetjük. Na nem azért, hogy éheztessük a csemetéket, hanem inkább azon okból, nehogy a lurkó már csak játékból is kipakolja a hűtőt, míg nem figyelünk oda. Az olyan funkciókról, mint automata leengedés, hőfok és fényszabályozás, ital és jégkocka kiadó már nem is ejtünk szót, mert mind tudjuk, hogy lassacskán már ezek mind alapfelszereltségnek számítanak egy nagyobb hűtőnél.
Az alapvető funkciókon kívül nektek mi a legfontosabb a hűtőválasztásban?

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
háztartáshűtőgép

Hűtő trükkök - Szökik az energia, folyik a pénz!

3 Perc olvasási idő
Energiatakarékos hűtőgépek | Side-by-side hűtőgépek | Mélyhűtővel ellátott hűtőszekrények Gazdálkodjunk okosan! Ki ne tenné ezt, hiszen manapság minden fillér számít, azonban ha…
hűtőgépsporttelefontvvideókamera

Az amerikai foci a digitális világot is felforgatja

3 Perc olvasási idő
Nagyképernyős tévé a meccsnézéshez | Olcsó hűtőszekrény a sörnek | A legjobb amerikai focis videojáték Hiába fiatalabb az amerikai foci, mint az…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük