fullhdhardverpanasonicvideókamera

Panasonic HM-TA1 videókamera – apró mindenes

Ha rövid videofelvételekben gondolkodunk, és tudjuk magunkról, hogy az osztálykirándulás vagy a céges csapatépítő buli legjobb pillanatainak megörökítésével is beérjük, teljesen érthető a hozzáállásunk, ha nem akarunk hatalmas, nehéz és méregdrága kamerákat cipelni a nyakunkban. Nem, nekünk bizony a Panasonic HM-TA1 való, amely majdnem olyan mint a svájci bicska, csak éppen nem kobozzák majd el tőlünk a reptéren.

Panasonic HM-TA1 videókamera - olcsobbat.hu

A HM-TA1 első blikkre megnyerő külsejű, igaz, ízlés válogatja, hogy az elérhető három színezés közül nekünk melyik tetszik a legjobban. Minden másban megegyeznek a készülékek: az oldalukon végigfutó ezüstös csík, a 4,1x,2,1×0,7 hüvelykes méret és a körülbelül 114 grammos (akkumulátorral és memóriakártyával együtt mért) súly már nem függ a színtől. A kamerát használat közben függőlegesen kell tartani, ilyenkor egy 2 hüvelykes LCD kijelzőn keresztül követhetjük figyelemmel a rögzítendő eseményeket, jobboldalt találjuk a bekapcsoló gombot és a memóriakártyák (az SD, az SDHC és az SDXC formátumok
támogatottak) helyét, a bal oldalon csatlakoztatható a kompozitkábel, alul pedig az USB helye tátong – utóbbin tölthetjük fel az eszközt.

A képminőség kiváló, a VGA felbontás mellett 720p-s és 1080p-s HD-felbontásban is vehetünk fel az öt megapixeles kamerával. A H.264 és az MP4 formátumok mellett a gyártó az Apple-féle iFrame minőséget is ajánlja: ezt utólag könnyen importálhatjuk az iMovie nevű szerkesztőprogramba. A legjobb beállítások mellett fél órát tudunk rögzíteni a kamerával, a munkát a LED vaku és a digitális zoom segítik. A HM-TA1 számítógépre csatlakoztatás után webkameraként is használható, három különböző felbontásban, sőt a készülék Skype-támogatást is élvez. Ha már a szoftvereknél tartunk, érdemes megemlíteni a kamera saját programját, a HD Writer PE-t is: ebben visszajátszhatjuk, szerkeszthetjük a felvételeinket, sőt meg is mutathatjuk azokat másoknak, amennyiben azonnal feltöltjük őket a YouTube-ra vagy a Facebookra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.