televízióvideókamera

Okoskütyük a CES 2014-ről

2 Perc olvasási idő
televízióvideókamera

Okoskütyük a CES 2014-ről

2 Perc olvasási idő

Népeszerű okostelefonok | TOP 20 tablet | Okosórák
Lassan véget ér Las Vegasban a világ talán legnagyobb elektronikai és technológia vására, a Consumer Electronics Show (CES). Most is rengeteg újdonságot mutattak be a gyártók, mi főleg a Samsung, Sony, LG hármas gyöngyszemei közül válogattunk.
Korábban olyan termékek debütáltak a CES-en, mint az Xbox, a Blu-Ray lemez, vagy az első 3D HDTV. Innovációból ezúttal sincs hiány, kiválasztottunk néhány gyöngyszemet, amelyekre érdemes odafigyelni.

LG 77EC9800 ívelt OLED UHDTV

Az LG standján megtekinthető a cég legújabb OLED tévé kínálata, de az egyik fő attrakció a világ legnagyobb ívelt Ultra HD OLED televíziója. A 77EC9800-as modell 77 inch-es (195 centis) képátlóval rendelkezik.
Az okostévék között a Samsung is a nagyságra és az ívelt képernyőre koncentrál: 10 új Ultra HD és 6 hajlított TV-t készülnek piacra dobni 2014-ben, köztük a világ legnagyobb, 110 inch-es Ultra HD, valamint a 105 inch-es hajlított Ultra HD televízióval.

Sony FDR-AX100 4K kamera

A televíziókra szánt Ultra HD tartalom egyelőre nagyon kevés. Ha azonban nem szeretnénk a filmstúdiókra és műsorszolgáltatókra várni, akkor a Sony új otthoni felhasználásra szánt 4K-s kamerájával magunk is előállíthatunk videókat. Az FDR-AX100-as modell a kategóriájához képest olcsó, egyébként meg még mindig nagyon drága, 1999 dolláros (kb. 440 000 forintos) áron kapható.

Samsung NX30 smart kamera

A Samsung NX 30 a smart digitális fényképezők királyának címére tör. Ezt nemcsak a 20,3 megapixeles szenzorra, és az 1/8000 másodperces záridőre alapozza a gyártó, hanem az olyan okos funkcióra is, mint az NFC képesség, vagy a közvetlen Dropbox és Flickr feltöltési lehetőség.

Közeli kép a Sony Core-ról

A Sony viszonylag régóta fejleszt hordható elektronikai eszközöket, de fitness trackereket eddig nem gyártottak. A CES 2014-en azonban bemutatták a Core névre keresztelt megoldást, amely naplóként követi életünk legfontosabb eseményeit. A chip a Sony valaha gyártott legkisebb kütyüje, így a tervek szerint egy egész sor termékbe beépítik majd, köztük okoskarkötőbe és okostelefonba.

Sen.se Mother okoskütyü

És végül egy érdekesség. A Sen.se Mother egy egész család felett képes anyáskodni. Az okoskütyü egy Matrjoska formájú központi egységből és több, kapszula kinézetű speciális szenzorból áll. A Sen.se Mother egyelőre 12 funkciót kínál, többek között odafigyel a megfelelő hidratálásra (a vizes üvegre helyezve gondoskodik a napi vízbevitelünkről), az elegendő pihenésre (a párnánk alá helyezve a szenzort, méri azt, hogy elegendő időt töltünk-e alvással), vagy őrzi a házunkat (jelez, ha a távollétünkben valaki kinyitja a bejárati ajtónkat).

Ajánlott bejegyzések
televízió

5 tévé, amelyik tuti élményt nyújt

2 Perc olvasási idő
Plazma tévék | LED LCD tévék | Smart tévék Közeleg a Karácsony és jövőre foci-vb-t rendeznek, ezért sokak számára napirenden van a…
televízió

A tévék is okosodnak

4 Perc olvasási idő
Smart TV-k széles választéka | WiFi kapcsolatra képes TV-k | Full HD tévék Több ízben is foglalkoztunk már tévékkel a blog keretein…
televízió

Ezek a mai tévék egyre nagyképűbbek!

3 Perc olvasási idő
Teljes HD TV-k | Szélesvásznú készülékek | 3D TV-k kedvező áron Azt hittem, karácsonykor utolérem magam technológiafronton, mikor hosszas várakozás és kuporgatás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük