dellfullhdhardvermonitor

Dell ST2420L monitor – szép, nagy és olcsó

A Dell az ST2420L típusú monitorával nem árul zsákbamacskát: a hatvanezres árhoz mértén korrekt minőségű megjelenítőt ígér, amely ennek tetejébe nem fogyaszt sokat, ráadásul külsőre is szép; szolid eleganciájával minden dolgozószobának ékességére lehet.

Dell ST2420L monitor - olcsobbat.hu

Lekerített sarkokkal, fényes, fekete borítással, alul pedig némi sejtelmes szürke színezéssel bolondították meg a monitort, amely méreteiben is leveszi a lábáról a leendő vásárlót: a 24 hüvelykes képátmérőhöz képest például nem is olyan rossz, hogy a legvastagabb pontnál (azaz a kábelcsatlakozók mellett) is mindössze 2,35 hüvelyknyi helyet foglal el az eszköz, nem? Ha azt is hozzávesszük, hogy 10 fokot dönthetjük hátra az ST2420L-t, akkor sem kényszerülünk új asztal vásárlására, sőt talán a mögötte lévő vakolat is érintetlen maradhat. Bekapcsoláskor a káva alsó részén halványan felvillan a Dell felirat – nincs menekvés, ekkorra garantáltan szerelembe fogunk esni a monitorunkkal.

A beállítási menü, azaz az OSD logikusan felépített, jól használható, a profi kivitelezést igazolandó pedig a bekapcsolásához sincs szükség nyekergő gombok nyomkodásához: a Dell monitorán oldalt apró, érintésérzékeny felületek sorakoznak fel függőlegesen, ezekkel böngészhetünk az opciók között. A fényerőt, a kontrasztot, a színeket és a többieket természetesen manuálisan is beállíthatjuk, a kényelmesebb felhasználók viszont tíz alapbeállítás közül válogathatnak: ezeket két kategóriára, grafikai és videós lehetőségekre osztotta fel a Dell, itt aztán külön lőhetjük be a játékokra vagy éppen filmekre hangolt beállításokat. A monitor lelke egy 24 hüvelykes TN-panel, amellyel 16:9-es arányú képet jeleníthetünk meg, legfeljebb 1920×1080 pixeles felbontásban. A monitor hátulján találunk audio be- és kimenetet, a képet pedig VGA-, DVI- és HDMI-kábelen is eljuttathatjuk az ST2420L-re.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.