sport

Nincs megállás idén nyáron

3 Perc olvasási idő
sport

Nincs megállás idén nyáron

3 Perc olvasási idő

Népszerű kempingfelszerelések | Négyszemélyes sátrak | Komfortos hálózsákok
Végre úgy tűnik, hogy megmarad a jó idő. Így már nem lehet kifogásunk arra, hogy miért is nem megyünk ki a szabadba. Ne rostokoljunk többet a szobában, mint kellene, hiszen a boldogsághoz szükség van egy kis napfényre.
Számtalan kikapcsolódási és sportolási lehetőség vár minket a nyáron. Ezeket élvezhetjük egyedül is, de bevonhatjuk a családot és a barátokat is. Mi például egy hónappal ezelőtt a jó időt egy biciklis kirándulással köszöntöttük a Velencei-tó körül. De szervezhetünk gyalogos kirándulást, pikniket, bográcsozást vagy csak egy barátságos kosár meccset egy közeli pályán. A lényeg, hogy ne üldögéljünk a lakásban.

Persze sokan, sok kifogással tudnak élni arra, hogy ez miért nem megvalósítható. Fáradtság, sok munka, túl erős napsütés és persze, hogy mindez pénzbe kerül. De van erre egy jó ellenérv. A sport egyenlő az egészséges életmóddal. A megelőzés még mindig jóval olcsóbb és kellemessebb, mint a rest életmódból fakadó számtalan betegség kezelése. Így hagyjuk abba a kifogás kereséseket és talpra fel.
Ma már egy jobb minőségű biciklit, mely alkalmas hosszabb táv megtételére, igen jó áron kaphatunk, ha rászánjuk az időt a keresésre. A biciklivel pedig nem csak az egészségünk megőrzéséhez teszünk hozzá nagyon sokat, de rengeteget spórolhatunk vele a közlekedésen is. Míg egy kocsi esetében számtalan költség merül fel (benzin, parkolás, biztosítás…) addig a biciklire ennek csak a töredékét kell költenünk egy évben. Ráadásul tavasztól egészen őszig nyugodtan használhatjuk. A nagyobb bevásárlásokhoz is csak egy jó kosárra lesz szükségünk a vázon. Ha azonban bicikli vásárlásra adjuk a fejünk, ne feledjük, hogy alapvető biztonsági felszereléseket, például bukósisakot, mindenképpen be kell majd szereznünk.

Ha idén úgy döntenénk, hogy a nyaralást kempingezés formájában képzeljük el, akkor biztosan egy életreszóló élményben lesz részünk. Ahhoz azonban, hogy ne legyen ez egy katasztrófa, érdemes utána olvasni ennek és megtenni a megfelelő előkészületeket. De ha egyszer megvásároljuk a szükséges hozzávalókat, akkor sok éven át számtalan kempingező helyet lesz alkalmunk kipróbálni. A legfontosabb alapfelszerelések közé tartozik a hálózsák, tisztasági csomagok, evő és ivókészletek. Ha az első kempingezést csak kísérletnek szánjuk, mielőtt többet is belefektetnénk anyagilag, sokkal többre nem is lesz szükség. Ugyanis ma már a legtöbb kempingezőben van lehetőség sátor és egyéb kiegészítő bérlésre. Ha a nyaralás után úgy döntünk, hogy szívesen mennénk újra kempingbe, akkor már érdemes lesz több felszerelést is megvenni, hosszú távon ezzel is csökkentve a költségeket.
Nyári védelem
Bárhogy is töltsük a szabadidőnket és bárhová is menjünk, nem szabad megfeledkeznünk egészségünk védelméről. Nyáron az erős UV-sugárzás, a rovarok és kullancsok csípései okozhatják a legnagyobb bajt. Éppen ezért bárhová is menjünk, erős faktorú naptej, egy védelmet biztosító kalap és kullancsriasztó nélkül sohase induljunk útnak!

Ajánlott bejegyzések
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
kondigépekokosóraőszsport

Nyüzsögjetek, endorfinok!

7 Perc olvasási idő
Biztosan tapasztaltuk már, mikor mozogni kezdünk, egy kis idő elteltével megmagyarázhatatlan örömmámor kerít hatalmába és azt érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk. Oké, oké, csak…
gpssport

Erdő, erdő, erdő…

6 Perc olvasási idő
Napok vannak hátra a nyárból, igyekezzünk kiélvezni a nap utolsó forró sugarai adta felüdülést egy kicsit másként. Sokszor szó volt már a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük