napelem

Napelemezz! – Solar világi szerkezetek…

2 Perc olvasási idő
napelem

Napelemezz! – Solar világi szerkezetek…

2 Perc olvasási idő

Monokristályos napelemek| Szolár akkuk | Szélgenerátorok családi házakhoz
A nap erejének felhasználása talán az egyik legjobb módszer arra, hogy Földünket egy kicsit tehermentesítsük és energiáját hővé, elektromos árammá alakítsuk. Míg néhány éve elérhetetlen álomnak tűnt, hogy bármit is a nap erejével működtessünk a háztartásunkban, ma már egyre több és több praktikus szerkezet jelenik meg a piacon, melyeket elérhető áron kínálnak, ösztönözve azt, hogy egyre környezettudatosabban éljünk és apránként beépítsük mindennapjainkba a Földünk védelmét is. Cikkünkben egy kicsit ezeknek a solar szerkezeteknek a háza táján néztünk szét…

Az utcákon sétálva egyre több kertben megtaláljuk a napelemmel működő vakondriasztókat, a gondosabb gazdák pedig hasonló elven működő lámpát is leszúrnak mellé. A solar elven működő világítótestek beüzemelésük nem igényel komolyabb erőfeszítést, ennél nagyobb gond a tökéletes hely megtalálása, hiszen ahhoz hogy sötétedés után szép fénnyel világítson, bizony nem árt, ha a nap is eléri. Élettartamukat tekintve kecsegtető eredményekkel ugyan még nem szolgálhatunk, hiszen jobbára egy nyári szezont bírnak ki, aztán pedig apránként beadják a kulcsot, viszont ha kiszámoljuk már ezzel is szép kis összeget spóroltunk a villanyszámlán.

A profi túrázóknak, rendszeres kirándulóknak már nem kell mondanunk, hogy a kényelmes bakancson kívül, a hátizsáknak is igen fontos szerepe van az életükben: legyen könnyű, több zsebes, elférjenek benne a szükséges dolgaink, illetve mostanság egy napelem is, hogy a legeldugottabb, Isten háta mögötti helyen is szabad energia álljon a rendelkezésre. Minek kell ez? A világi dolgainknak, amikről való lemondásra még egy erdő hűvössége, a madarkák csicsergése sem győz meg bennünket. A mobiltelefon, MP3 lejátszó, navigációs rendszer, vagy PDA töltésére kiválóan alkalmazható napelemes hátizsákkal bárhol, bármikor elérhetővé válsz az emberek számára, segítségedre lehet a tájékozódásban és a szórakozásban egyaránt.
És hogy mit pakoljunk a fent említett táskába a szendvicseken és vízen kívül? Például egy solar ventilátort a hőség ellen, egy napelemes hőmérőt, hogy mindig pontos képet kapjunk a levegő hőfokáról és páratartalmáról, illetőleg egy hasonló elven működő zseblámpát, ha a nagy kirándulás alatt rád sötétedne.
Aztán ha célba értél és találsz egy medencét, rakj a tetejére néhány színes, úszó solar lámpát és meditálj el a fényein. Ugye milyen csodálatos a technika világa?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük