amdasusfényképezőhardvernetbooknikonsapphirevideókártya

Nikon Coolpix P500 fényképezőgép – újabb nagyágyú

Újabb fényképezővel bővült a Nikon Coolpix termékcsaládja: az úgynevezett „megazoom” kategóriában induló P500 típusú készülék 36-szoros közelítésre képes, a hátulján pedig 3 hüvelyk átmérőjű, 921 ezer képpontos, dönthető LCD kijelző feszít. A gépbe elektronikus képkereső került, ráadásul kiváló képstabilizátorral (mechanikussal és digitálissal egyaránt) rendelkezik.

Nikon Coolpix P500 fényképezőgép - olcsobbat.hu

Hátsó megvilágítású CMOS-érzékelővel szerelték fel a P500-ast, így az különböző fényviszonyok között is állja a sarat. A fényképező részletes beállítási lehetőségekkel bír, de 15 különböző előre beállított módot is használhatunk, ha kevésbé értünk az efféle eszközökhöz – eltévedni nem fogunk, az első tesztek szerint a P500 menürendszere letisztult, átlátható és könnyen kezelhető. Szintén nem érheti panasz a kép- és videofelvételek minőségét, és állítólag maga a fényképezés is késés nélkül történik meg.

A 12 megapixeles fényképező legfeljebb 4000×3000 pixeles felbontásban készít állóképeket, míg a videók esetében a Full HD-vel is megbirkózik, mégpedig másodpercenként 30 képkocka mellett. (A P500 JPEG és H.264-AAC formátumban rögzíti az anyagokat.) A 4,6 x 3,3 x 4,1 hüvelykes gép lítium ion akkumulátort kapott, ez a gyártó szerint 220 kép elkészítéséig bírja egyetlen feltöltés után – ha lemerültünk, az eszközt fali töltővel és a számítógépen keresztül is „feltámaszthatjuk”. A gép SD/SDHC/SDXC kártyákat tud befogadni.

Nikon Coolpix P500 fényképezőgép árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.