3dfejhallgatóhardverlgshuretablet pc

LG Optimus Pad tablet PC – térben lát

A barcelonai Mobile World Congress nyitónapján mutatta be a dél-koreai LG az első tablet PC-jét: a gyártó szentül hiszi, hogy új kütyüje megjelenésével egyúttal új standardokat állíthat fel a piacon. Az Optimus Padet nem csak munkára és böngészésre, hanem játékra is ajánlják, és nagy előnye többek között, hogy hosszúkás kialakítása révén egy kézzel is kényelmesen tartható, nem kell küzdeni a kezelésével.

LG Optimus Pad tablet PC - olcsobbat.hu

A tableten 8,9 hüvelykes képernyő húzódik, ez WXGA felbontású, azaz 1280×768 pixel megjelenítésére képes. Bár a kijelző maga nem tud Full HD-s tartalmakat megjeleníteni, a gép valójában az 1080p-s felbontású filmek dekódolásával is megküzd – igaz, ezeket legfeljebb egy HDTV-n élvezhetjük, amire HDMI-kimenet révén juttathatjuk el az anyagokat. Ha 3D-s tévével rendelkezünk, duplán is jól járunk, az Optimus Padet ugyanis 3D-s kamerával is felszerelték, amivel térélményt nyújtó fotókat is készíthetünk. Az LG szerint ilyennel nem találkozunk a piacon.

A 3D-s anyagok természetesen a YouTube 3D-n is megoszthatók, majd megtekinthetők, s ha már elmentünk a szoftveres szolgáltatások felé, megemlítjük: az új tableten az Android 3.0-s verziója (Honeycomb) fut, amellyel egy sor – az új változat által kifejezetten erősített – lehetőséghez férhetünk hozzá úgy, mint a Google eBookshoz, a Google Maps 5-höz és a Google Talkhoz, illetve a videokonferencia is lehetővé válik. A gyártó szoros kapcsolatot ápol az NVIDIA-val, így az Optimus Padet egy kétmagos, 1 Ghz-es Tegra 2 mobilprocesszor hajtja, amely jó minőségű játékok futtatását is lehetővé teszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.