háztartásporszívó

Ne te szívd a port, válassz egy jó gépet hozzá!

3 Perc olvasási idő
háztartásporszívó

Ne te szívd a port, válassz egy jó gépet hozzá!

3 Perc olvasási idő

Porszívók kimosható portartállyal | Poratkákat és allergéneket megszűrő porszívók | Nedves tisztításra is alkalmas készülékek
Porszívót kellene venni, olcsót, jót, megbízhatót és lehetőleg olyat, ami helyett nem nekem kell a szöszöket és a hajszálakat a szőnyegről összecsipkedni. Ismerős a szitu? Szerintem minden háztartásban legalább egyszer adódik olyan, amikor a porszívót legszívesebben jól oldalba rúgnánk és szitkozódva dugnánk el a ház legsötétebb zugába. A helyzet az, hogy ezeket a gépezeteket bizony nem tudjuk megnevelni, olyat kell vásárolni, ami a háziasszony barátja és nem ellensége lesz, továbbá megkönnyíti a takarítást. Nem tudsz ilyet? Mi igen és ajánlunk is neked párat!

Az egyik legnépszerűbb…

A Samsung SC-4550-es porszívó az egyike a legkeresettebb modelleknek, népszerűségét pedig valószínűleg megbízhatóságának és viszonylag kedvező árának köszönheti. A porzsák nélküli gépezet jelentősen megkönnyíti a háziasszonyok dolgát, hiszen sem a papírporzsák cserélgetéssel, sem a textilporzsák macerás ürítgetésével nem kell törődni, a szennyeződést 1,3 l-es műanyag tartályba gyűjti, amitől könnyebben megszabadulhatunk, mint az előző két esetben. Persze senki ne álltassa magát, ez is jár némi porolással, azonban még így is lényegesen egyszerűbb megoldást kínál.

Samsung SC-4550 porszívó

A porszívóhoz három pótfejet is adnak, melyeket a burkolat típusának megfelelően cserélgethetünk, ettől azonban sokkal lényegesebb dolog, hogy a szerkezet HEPA filterrel is el van látva, ezáltal pedig lényegesebben egészségesebb légtérben tölthetjük mindennapjainkat. A HEPA technológiával készült porszívók ugyanis nem csak a por mennyiségét képesek csökkenteni, de lehetővé teszik hogy a poratkáktól és a virágok által termelt allergénektől is megszabadítsuk lakókörnyezetünket.
A Samsung porszívójának motorereje 1800 W, ami viszonylag magasnak számít, hiszen az általában megszokott 1000-1600 W-ot meghaladja, a szívóteljesítmény minden gépezet esetében a villanymotor erejének mintegy ötöde, ennél a porszívónál 360 W-ra tehető, ami tökéletesnek mondható.

Az egyik legolcsóbb…

A porszívóválaszték egyik legolcsóbb darabja a HAUSER PSZ-1440-es készülék, ám ne tévesszen meg senkit a kedvező ára. A vásárlói vélemények szerint megbízható és könnyű kis szerkezetről van szó, bár teljesítménye a nagytestvérekhez képest valamivel alacsonyabb. Motorjának ereje 1200 W, szívóteljesítménye pedig 300 W, de ezzel még mindig középkategóriásnak mondható. A kényelmes használatra nem lehet panasz, viszont a porzsákcserélgetésre annál inkább, ugyanis ez a típus csak porzsákos kivitelben kapható.
A Hauser porszívó mikrofilteres porszűréssel rendelkezik, ami biztosítja hogy a poron kívül a poratkákat is felszippantsa és megakadályozza a porszemcsék visszaáramlását a levegőbe. Bár a HEPA szűrős társakhoz képest valamivel kisebb a porszűrő képességük, a mikrofilteres készülékek is igen jó választásnak bizonyulnak, megbízható szerkezetek és ár-érték arányuk is igen figyelemreméltó.

Az egyik legújabb…

A porszívó kínálatban az egyik legújabb darab a Fagor VCE-2000CPI készülék, mely árfekvésében kb. a Samsung SC-4550-eshez hasonló, azonban attól nagyobb teljesítménnyel rendelkezik: a motorja 2000 W-os, szívóereje pedig 400 W, ami a kategória egyik legjobbjának számít. A porzsákjának mérete is igen tekintélyes, mintegy 3 liter, amibe bőven fér por, szösz és minden más felszívott anyag, nem kell túl gyakran cserélgetni.
Bika ereje mellett, hatalmas előnye a HEPA szűrős rendszer, így biztosak lehetünk abban is, hogy porszívózás közben még a 0,3 mikron méretű szemcséket is beszippantja, legyen az poratka, vagy valamilyen allergén. Nekünk egykettőre a kedvencünkké vált, még annak ellenére is, hogy porzsákos kivitelben kapható és a csaknem hat kilójával nem a legkönnyebb irányítani.

Ajánlott bejegyzések
energiatakarékosháztartásizzó

Forrón izzó téma az energiatakarékosság

3 Perc olvasási idő
Energiatakarékos izzók | LED izzók | Minden, ami világítás A hagyományos izzókat halálra ítélték – persze nem most, hanem három évvel ezelőtt,…
háztartásvasaló

Ruha ránctalanítás

3 Perc olvasási idő
Kerámia talpas vasalók | Steam Glide gőzölős vasalók | Még több vasaló Nem szeretjük a ráncokat, se a bőrünkön, se a ruhán….
háztartáshúsdaráló

Disznóvágás, jó eszközök - „Lesz ugye hurka az asztalon?”

3 Perc olvasási idő
Elektromos húsdarálók | Nagy teljesítményű darálók Ha nem is egyöntetűen kezdjük el dúdolni az egykor jobb időket megélt Tekknő zenekar slágerét, azért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük