Vízforralók teakészítéshez | Kávéfőzők kedvező áron | Konyhai robotgépek
Sokan még mindig nem tudják, hogy ezek a szerkezetek léteznek, azt meg hogy egy hétköznapi háztartás konyhájában is helyet kaphatnak még úgy sem. Remélhetőleg lassacskán kilépünk majd abból a körből, melyben az ilyen konyhakütyük beszerzése luxusnak számít és nem csak a modern konyhák alaptartozéka lesz. Egy csokorba szedtük azt a három háztartási gépet, melyeket ilyen-olyan okok miatt kicsit még mostohagyerekként kezelnek a háziasszonyok, íme!
Joghurtészítők
Igaz, ami igaz sokan szeretik a joghurtot, azonban kevesen vannak, akik beruháznak egy ilyen szerkezetre, pedig az ára sem verdes egeket. Hogy miért nincs annyira a köztudatban a létezése, rejtély, egyesek szerint a villamos készülékek gyártók túlzott buzgalmának végtermékeként jött csak létre, pedig a gépezet működési elve szerint igen is hasznos. A természetes eljárásnál jóval hamarabb képes joghurtot produkálni, ráadásul egészséges kivitelben. A joghurtkészítőben előállított tejtermék sokkal finomabb és krémesebb lesz a boltokban kapható változatnál, állagát tekintve viszont némileg hígabb, ugyanis a házi joghurtot mi már nem turbózzuk tovább állagjavítókkal.
Rizsfőzőgép
Az ár a rizsfőzőgépek esetében sem túl magas, hiszen már hatezer forinttól szuper szerkezetre tehetünk szert és a legdrágább készülék is ennek nagyjából a duplájába kerül. A legtöbb ilyen gépezetet a rizsfőzésen túl zöldség- és hal párolásra is használhatjuk, a kivehető, általában teflon bevonatú edény pedig könnyedén tisztítható. Előnye a lábasban rotyogtatott rizshez képest, hogy ennél a háztartási gépnél a műveletet nem tudod elrontani, a végeredmény pedig tökéletesre főtt, szemenként guruló rizs. Lehet rizsfőző nélkül is élni, azonban néhány napi használat után mégis csak bérelt helye lesz majd a konyhában és jó ideig nem fog porosodni.
Vákuumozó gép
Luxuscikknek hangzik, a pénztárcánkba is kicsit mélyebben kell majd nyúlni, ha a megvásárlására törekszünk, azonban ha egyszer megvettük, szinte elengedhetetlen tartozéka lesz a birodalmunknak. A sztárséfek konyhájából apránként a hétköznapi háztartásokba is beszivárgott a gépezet. Az eljárás elég professzionális, úgyhogy elsősorban elvetemült gasztrománoknak ajánljuk, bár a készülék gyártója szerint használata egyszerű, bárki kipróbálhatja és a sikere is garantált lesz. A vákuumozó gép lényege hogy oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és a sütési veszteséget, ellenben a baktériumok szaporodását megakadályozza, így növeli az étel fogyaszthatóságának idejét. Az ételekben a tápanyagok, az ásványi sók és a vitaminok benne maradnak, mindemellett ízre és állagra is tökéletes lesz. A jövő konyhakütyüje a vákuumos csomagoló, mellyel egészségesebb és sokkal tovább tárolható ételeket tehetünk az asztalra, mi meg csak ajánlani tudjuk mindenkinek!