háztartás

Három konyhai eszköz, amilyened biztosan nincs!

2 Perc olvasási idő
háztartás

Három konyhai eszköz, amilyened biztosan nincs!

2 Perc olvasási idő

Vízforralók teakészítéshez | Kávéfőzők kedvező áron | Konyhai robotgépek
Sokan még mindig nem tudják, hogy ezek a szerkezetek léteznek, azt meg hogy egy hétköznapi háztartás konyhájában is helyet kaphatnak még úgy sem. Remélhetőleg lassacskán kilépünk majd abból a körből, melyben az ilyen konyhakütyük beszerzése luxusnak számít és nem csak a modern konyhák alaptartozéka lesz. Egy csokorba szedtük azt a három háztartási gépet, melyeket ilyen-olyan okok miatt kicsit még mostohagyerekként kezelnek a háziasszonyok, íme!

Joghurtészítők

Igaz, ami igaz sokan szeretik a joghurtot, azonban kevesen vannak, akik beruháznak egy ilyen szerkezetre, pedig az ára sem verdes egeket. Hogy miért nincs annyira a köztudatban a létezése, rejtély, egyesek  szerint a villamos készülékek gyártók túlzott buzgalmának végtermékeként jött csak létre, pedig a gépezet működési elve szerint igen is hasznos. A természetes eljárásnál jóval hamarabb képes joghurtot produkálni, ráadásul egészséges kivitelben. A joghurtkészítőben előállított tejtermék sokkal finomabb és krémesebb lesz a boltokban kapható változatnál, állagát tekintve viszont némileg hígabb, ugyanis a házi joghurtot mi már nem turbózzuk tovább állagjavítókkal.

Rizsfőzőgép

Az ár a rizsfőzőgépek esetében sem túl magas, hiszen már hatezer forinttól szuper szerkezetre tehetünk szert és a legdrágább készülék is ennek nagyjából a duplájába kerül. A legtöbb ilyen gépezetet a rizsfőzésen túl zöldség- és hal párolásra is használhatjuk, a kivehető, általában teflon bevonatú edény pedig könnyedén tisztítható. Előnye a lábasban rotyogtatott rizshez képest, hogy ennél a háztartási gépnél a műveletet nem tudod elrontani, a végeredmény pedig tökéletesre főtt, szemenként guruló rizs. Lehet rizsfőző nélkül is élni, azonban néhány napi használat után mégis csak bérelt helye lesz majd a konyhában és jó ideig nem fog porosodni.

Vákuumozó gép

Luxuscikknek hangzik, a pénztárcánkba is kicsit mélyebben kell majd nyúlni, ha a megvásárlására törekszünk, azonban ha egyszer megvettük, szinte elengedhetetlen tartozéka lesz a birodalmunknak. A sztárséfek konyhájából apránként a hétköznapi háztartásokba is beszivárgott a gépezet. Az eljárás elég professzionális, úgyhogy elsősorban elvetemült gasztrománoknak ajánljuk, bár a készülék gyártója szerint használata egyszerű, bárki kipróbálhatja és a sikere is garantált lesz. A vákuumozó gép lényege hogy oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet ellenőrzés mellett csökkenti az oxidációt és a sütési veszteséget, ellenben a baktériumok szaporodását megakadályozza, így növeli az étel fogyaszthatóságának idejét. Az ételekben a tápanyagok, az ásványi sók és a vitaminok benne maradnak, mindemellett ízre és állagra is tökéletes lesz. A jövő konyhakütyüje a vákuumos csomagoló, mellyel egészségesebb és sokkal tovább tárolható ételeket tehetünk az asztalra, mi meg csak ajánlani tudjuk mindenkinek!

Ajánlott bejegyzések
energiatakarékosháztartásizzó

Forrón izzó téma az energiatakarékosság

3 Perc olvasási idő
Energiatakarékos izzók | LED izzók | Minden, ami világítás A hagyományos izzókat halálra ítélték – persze nem most, hanem három évvel ezelőtt,…
háztartásvasaló

Ruha ránctalanítás

3 Perc olvasási idő
Kerámia talpas vasalók | Steam Glide gőzölős vasalók | Még több vasaló Nem szeretjük a ráncokat, se a bőrünkön, se a ruhán….
háztartáshúsdaráló

Disznóvágás, jó eszközök - „Lesz ugye hurka az asztalon?”

3 Perc olvasási idő
Elektromos húsdarálók | Nagy teljesítményű darálók Ha nem is egyöntetűen kezdjük el dúdolni az egykor jobb időket megélt Tekknő zenekar slágerét, azért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük