hardvermicrosoftwebkamera

Microsoft LifeCam HD-6000 webkamera – automata HD-lövetű

Manapság szinte minden valamire való laptopban helyet kap egy webkamera is, ezért a gyártók csak nagy óvatossággal vágnak bele ilyen kiegészítő tervezésébe, hát még olyanéba, amelyet kifejezetten notebookokhoz használhatunk. A Microsoft meglepő módon mégis az utóbbi kategóriában indult el, de egyúttal bizonyította is rátermettségét a feladatra: a LifeCam HD-6000 jóval többet tud, mint egy laptop szokványos kamerája.

Microsoft LifeCam HD-6000 webkamera - olcsobbat.hu

A HD-6000-et ugyanis széles látószögű lencsével szerelték, és a 160×120 pixeles felbontástól kezdve egészen a 720p-s HD nagyságig mindent tökéletesen – másodpercenként 30 képkockás sebességgel – tud kezelni, s természetesen állóképek „lövésére” is alkalmas. A kamerát autofókusz funkcióval látták el, beépített képoptimalizáló technológiával vértezték fel, így gyakorlatilag majdnem mindegy, hogy milyen környezetben használjuk a kiegészítőt, mindig fényes képet és élénk színeket kapunk. Aki persze nem bízik az automatikus lehetőségekben, manuálisan is megbütykölheti a kamerát.

A 360 fokos fordulásra is képes eszköz egy USB-kábelen csatlakozik a géphez, és értelemszerűen a képernyő tetejére csíptethetjük fel. Fontos megjegyezni, hogy a HD-6000 főleg laptopkijelzőkön áll meg a lábán, normális monitorokon nem feltétlenül, továbbá arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen gépünk van: ha a notebook teljesítménye nem felel meg a kamerának, az a HD- helyett csak 640×480 pixeles felbontásban tud rögzíteni. A webkamerának saját szoftvere van, amit installálni kell, illetve – Microsoft-termékről lévén szó – egy gombnyomásra előhívhatjuk a Live Messengert egy kis csevegésre, ami persze nem jelenti azt, hogy más alkalmazásokkal ne lenne kompatibilis az eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.