fényképezőhardverpanasonic

Panasonic Lumix DMC-LX5 fényképező – nem (csak) kezdőknek való

Külsőre a klasszikus fényképezőgépekre emlékeztet a Panasonic Lumix DMC-LX5: a szögletes formatervezés a régi idők gépeinek vázát idézi, de nem mehetünk el szó nélkül a felpattanó vaku és a különálló, letekerhető lencsevédő mellett sem. Ha elsőre látjuk a gépet, szinte biztosan megkérdezzük, hogy milyen film kell bele, pedig a DMC-LX5 digitális fényképező, mégpedig a jobbik fajtából.

Panasonic Lumix DMC-LX5 digitális fényképezőgép - olcsobbat.hu

A 10 megapixeles készülék az egyik legjobbnak tekinthető a kategóriájában, CCD-szenzorral szerelték és 3,8-szoros optikai közelítésre képes. Álló és mozgóképeket egyaránt lőhetünk vele, az eseményeket pedig a gép hátulján található 3 hüvelykes LCD-kijelzőn keresztül szemlélhetjük. Bár a DMC-LX5-t a kompakt fényképezők családjába sorolják, a manuális mód szerelmesei is megtalálhatják a számításukat vele – sőt ők talán jobban kiismerik majd magukat rajta, mint a „kezdők”.

A DMC-LX5 szép képeket készít, ráadásul rossz fényviszonyok között is kiválóan megállja a helyét, hála a részletes beállítási lehetőségeknek. A legjobb, hogy a gép rendkívül gyors autofókusz funkcióval rendelkezik, és büszkén viselheti a „point-and-shoot” címkét: akár egy másodpercben belül fényképezhetünk még úgy is, ha a gép előtte kikapcsolt állapotban volt – a lencsevédőt azért ne felejtsük el levenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.