webkamera

Ma már a webkameráknál is fontos a teljesítmény

3 Perc olvasási idő
webkamera

Ma már a webkameráknál is fontos a teljesítmény

3 Perc olvasási idő

Népszerű webkamerák | Webkamerák beépített mikrofonnal | Nagyfelbontású webkamerák
Cudar egy világot élünk, ma már a webkameránkat is állandóan cserélnünk kell, ha tartani akarjuk a lépést a technológia fejlődésével. Manapság mondhatjuk, hogy egy webkamera nemcsak attól jó, hogy képes a hangunk és a képünk rögzítésére, majd továbbítására: a legújabb modellek full HD felbontásra képesek, beépített processzorral rendelkeznek, a rögzített videóinkat és fotóinkat pedig automatikusan feltöltik a közösségi oldalakra, ha szeretnénk. Rendben, meg kell fizetnünk őket, de hát ki mondta, hogy olcsó mulatság a jövő webkameráit használni?

Logitech HD Pro Webcam C920 – full HD-ban Skype-olni menő

A Logitech januárban mutatta be legújabb webkameráját, ami rendkívüli minőséget, részletességet és sebességet ígér a felhasználóinak. A gyártó szerint a videochat mindinkább fontos szerepet kap hétköznapjainkban, rendkívül fontos, hogy a beszélgetéseinket – legyenek azok baráti csevejek vagy üzleti találkozók – tökéletes képminőség mellett végezzük. A HD Pro Webcam C920 ilyen téren remekül teljesít, akár 1080p-s videó rögzítésére is alkalmas, Skype-on full HD-ben cseveghetünk az ismerőseinkkel (ehhez a legutóbbi verzió beszerzése szükséges!), a Windows Live Messenger pedig 720p-s felbontást tesz lehetővé.
A rendszer H.264 tömörítési eljárást használ, ezzel az 1080p-s videókat és a 15 megapixeles fényképeket is viszonylag gyorsan tölthetjük fel az internetre, köztük a legfontosabb közösségi oldalakra, a Facebookra, a Twitterre és a YouTube-ra. A képminőségről a Logitech Fluid Crystal technológiája gondoskodik, ami éles képet, gazdag színvilágot és a tiszta hangzást kínál. A C920-asban Carl Zeiss optika fekszik, ami 20 lépésű autofókusz és két mikrofon társaságában igyekszik a júzer kedvére tenni.
Creative Live! inPerson HD – már a webkamerába is processzor kell

Tegyük hozzá: valójában nagyon jól hangzik, hogy HD-felbontásban chatelhetünk, ehhez nemcsak relatíve erős internet szükséges, hanem erős számítógép is, ami ugye nem feszít ott minden sarkon. Sebaj, a Creative új webkamerája kiválóan áthidalja ezt a problémát! A Live! inPerson HD azon kevés masina közé tartozik, amik megkapták a Skype-tól „HD-kompatibilis” plecsnit, vagyis kiválóan alkalmas arra, hogy nagyfelbontás mellett csevegjünk. A rendszer rendkívüli kép- és hangminőséget ígér, ennek továbbításában természetesen szintén a H.264 tömörítés eljárás gondoskodik.
Ami ez esetben különösen érdekes: a tömörítést nem a számítógép processzora végzi, hiszen a webkamera beépített chippel érkezik, ami megcsinálja ezt a feladatot helyette. További érdekesség, hogy a hangzás még élethűbb lesz, mint a Logitech modelljének esetében, itt ugyanis négy mikrofon működik közre a rögzítésben, ráadásul a Creative zajszűrőt is hozzácsapott a rendszerhez. A kamera autofókusszal érkezik, akár 3 méterre is ülhetünk, a rendszer megtalál majd bennünket, a mellékelt Live! Central 3 szoftver segítségével pedig effektezhetjük a felvételeinket és avatarokat készíthetünk magunknak.
A +1-es megoldás: Galileo

A most következő termék ugyan még fejlesztés alatt áll (ráadásul felhasználói pénzből, az úgynevezett Kickstarter rendszeren keresztül), egy rendkívül fontos kikötésre hivatott megoldást kínálni. Mi van akkor, ha a méregdrága okostelefonunk mellett nem szeretnénk webkamerát venni, inkább a mobil képességeit használnánk ki erre a célra? Tökéletes gondolat: a telefonok manapság egytől-egyig remek kamerákkal vannak felszerelve, ráadásul a mobilinternet gyakorlatilag bárhonnan lehetővé teszi a videochatet. A probléma az, hogy sokkal körülményesebb vele a videotelefonálás, hiszen a mobilt csak úgy nem tehetjük le vagy támaszthatjuk ki, mint a webkamerákat.
A Galileo erre nyújt megoldást! A robotkütyübe elegendő beilleszteni az iOS-es gépünket (iPhone-unkat, iPodunkat, iPadünket), utána a rendszer automatikusan felismer bennünket, és követi a mozgásunkat: igen, akár 360 fokban is képes körbefordulni, ráadásul nem is lassú – másodpercenként 200 fokot fordul a kicsike. Bár a megvalósítás még gyerekcipőben jár, a tervezők szerint a kütyü kiválóan alkalmas lesz a videokonferenciák lebonyolítása mellett a kisbabák figyelésére, beállított fotózásra és filmezésre, sőt az oktatásban is szerepe lehet majd a Galileónak. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle!

Ajánlott bejegyzések
3dasusfullhdhardverlaptoplglogitechnotebooktávirányítówebkamera

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

1 Perc olvasási idő
A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is….
hardvermicrosoftmsisamsungtablet pctelefonwebkamerawindows 7

Samsung Galaxy Pro mobiltelefon – láttuk már valahol

1 Perc olvasási idő
Ismerősnek tűnhet a Samsung új mobiltelefonja, a Galaxy Pro, a dél-koreai gyártó ugyanis olyan alaposan lemásolta a BlackBerry telefonok formavilágát, hogy azok…
fullhdhardverlogitechwebkamera

Logitech C910 HD Pro webkamera – kifogásolhatatlan

1 Perc olvasási idő
Mára sem a kamerák, sem pedig az internet sebessége nem akadályozzák meg a gyártókat abban, hogy HD-felbontáson rögzítő webkamerákat dobjanak piacra, és…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük