háztartásszendvics

Mi Joey Tribbiani kedvenc étele?

2 Perc olvasási idő
háztartásszendvics

Mi Joey Tribbiani kedvenc étele?

2 Perc olvasási idő

Hát a szendvics.

Péntek esti könnyed szórakozásként lakótársammal – aki ezidőtájt vacsorához készülődvén éppen szendvicset sütött – elhatároztuk, hogy feltalálunk valamit, és ha már így hozta a sors, kitaláltuk a könnyen-gyorsan tisztítható szendvicssütőt. Valójában úgy indult a dolog, hogy lakótársam megjegyezte, hogy legszívesebben minden sütés után új szendvicssütőt venne, mert annyira lehetetlen a eszköz takarítása: vigyázni kell rá, hogy ne folyassuk tele a sütő elektromos részeit miközben tisztogatjuk, ebből meg az következik, hogy víz hiányában nem igazán tudjuk tisztára mosni a sütőlapokat, így a rajtamaradt darabok a következő sütéskor még jobban ráégnek a lapra, tehát utána még nehezebb (lenne) megszabadítani tőlük a szerkezetet – engedjék meg, hogy most ne rakjak be képet a szendvicssütőnkről.

Ennek megfelelően fel is találtuk a vízálló szendvicssütőt, amit egy az egyben be lehet tenni a mosogatóba, vagy mosogatógépbe, aztán kitaláltuk azt is, hogy milyen jó lenne, ha csak magát a sütőlapot lehetne kivenni, és ezeket tisztességesen, csap alá tartva elmosni. Én már el is képzeltem, hogy először csak a konyhaasztalon, manufaktúra típusú szerveződésben gyártjuk majd az általunk világszabadalmaztatott vízálló sütőket, és adjuk el igen magas áron, mondván, hogy handmade, hogy aztán multivá előlépve áttérjünk az NDK-turmixgépre, kivehető ajtajúra, természetesen, és mint retró-termék fogjuk árulni egy vagyonért.

Aztán első dolgom volt megnézni az Olcsóbbaton a szendvicssütő-kínálatot, hogy felmérjem a konkurrenciát, és hát mint kiderült, jól feltaláltuk a spanyolviaszt, úgyhogy inkább neki is álltam blogot írni, mi másról, mint a kivehető ajtajú könnyen-gyorsan tisztítható szendvicssütőkről.

Tefal Avanté SW601033

Na, kinek nincs meg a „Tefal – te mindenre gondolsz” szlogen? Ebben a 850 wattos, behúzható vezetékes sütőben akár gofrit is süthetünk, belső sütőlapjai kivehetőek, és mosogatógépben moshatók, sőt rögtön kettő is van belőlük, ha esetleg két mosogatás közben is szeretnénk szendvicset készíteni. Külseje rozsdamentes acél, nyitófülei pedig hidegek maradnak sütés közben is.

Delonghi WR25

Akár grillezésre is használhatjuk a Delonghi tetszetős metálszürke sütőjét, amiben állítható termosztáttal oszthatjuk be a rendelkezésünkre álló 650 wattot. Szintén két tányérszettel kapjuk, fogantyúi pedig természetesen sütés közben is jéghidegek maradnak.

Tefal SW370333

Bár nem egy design-díjas termék, a Tefal felsőkategóriás sütője teljes mértékben szédszedhető és tisztítható (kivéve persze az elektromos fütőszálat). Három cserélhető, tapadásgátló bevonatot kapunk hozzá:

  • szendvics készítéséhez egy 110x110mm-est
  • gofrikészítéshez egy 125x103mm-est
  • grillezéshez pedig egy 124x206mm-est.

Természetesen egy szendvicssütőnél nélkülözhetetlen kijelző zöld és piros lámpákkal, függőleges tárolhatósággal, és behúzható vezetékkel, mindösszesen 750 wattos teljesítménnyel.

Jó étvágyat!

Ajánlott bejegyzések
háztartásotthon

Időkibővítő készülékek

19 Perc olvasási idő
Mégis mikor? Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot…
háztartás

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

1 Perc olvasási idő
Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >> Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem…
háztartásszendvics

Szendvicssütés magas (hő)fokon!

2 Perc olvasási idő
Szendvics-sütők ragadásmentes felülettel | Gofrisütők az édesszájúaknak Addig nem tudtam mit jelent egy konyhában a melegszendvicssütő jelenléte, amíg nem kaptam egyet ajándékba….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük