háztartásszendvics

Szendvicssütés magas (hő)fokon!

2 Perc olvasási idő
háztartásszendvics

Szendvicssütés magas (hő)fokon!

2 Perc olvasási idő

Szendvics-sütők ragadásmentes felülettel | Gofrisütők az édesszájúaknak
Addig nem tudtam mit jelent egy konyhában a melegszendvicssütő jelenléte, amíg nem kaptam egyet ajándékba. Magamtól sohasem adtam volna pénzt, egy általam nem sokra becsült szerkezetért, de aztán kényszerűségből ismerkedni kezdtünk, majd én és a kis sütő csakhamar barátok lettünk, majd elválaszthatatlan reggelizőtársak. És hogy miért? Hát nézzük csak…

Keress melegszendvics receptet a laptopodon! >>


A háromezer forinttól tizenkettőezer forintig terjedő árszélességben elég nagy a választék a melegszendvicssütők tekintetében, nekem pedig egy középárfekvéses darab jutott, természetesen a típus minden extrájával, többek között a tapadásmentes bevonattal. Bár fémvillával nem lehet felpiszkálni a kifolyt és roppanósra sült sajtdarabkákat, ezt az kompromisszumot érdemes megkötni, ugyanis ha a szerkezet lehűlt, egy nedves törlőkendővel könnyedén takarítható.

Moulinex SW6115 szendvics-sütő

A drágább szerkezetek mellett szól, hogy a szendvicssütés mellett grillező és gofrisütő funkcióval is el vannak látva, továbbá egyes daraboknál a hőfokot is szabályozni lehet, amit az olcsóbb szerkezeteknél csak körülbelüli szemmérték és a tenyerünk hőérzékelése alapján állapíthatunk meg, bár ez utóbbit inkább senkinek sem ajánljuk.
Szinte mindegyik, még a legolcsóbb sütőkön is van kijelzőlámpa, mely az üzemi hőfoknál (értsd: amikor belerakhatod a kenyeret) felvillan és már ezzel is sokkal felhasználóbaráttá válik. Hozzátennénk, hogy akkor sincs baj, ha még a jelzés előtt beletesszük a gondosan összekészített szendvicset, annak elkészültét pedig időnkénti szétnyitással és füleléssel ellenőrízhetjük. Egy idő után már sercegésre, illatra és színre is képesek leszünk megállapítani, ha elkészült a vacsora.
A melegszendvicsért rajongó sorstársaim szerint is, kifejezetten ízlelőbimbó kényeztető egy ilyen szerkezet, ezt pedig csak megerősíteni tudom. A két kenyérszelet közötti töltelék –legyen az hús, kolbász, sajt, vagy ezek vegyesen-, tökéletes harmóniában omlik szét a szájban, a gáz- és villanytűzhelyes szendvicsekhez képest pedig tökéletesen megpárolódnak benne a zöldségek és megpuhul a legszívósabb hagymakarika is.
Addig úgysem tudod meg mennyire finom dolgokat képes kreálni a szendvicssütő egy hétköznapi kenyér, vaj, sajt és felvágott kombóból, amíg ki nem próbálod, mindezek tudatában pedig én is és ízlelőbimbóim is melegen ajánlják, kísérletezésre fel!

Ajánlott bejegyzések
energiatakarékosháztartásizzó

Forrón izzó téma az energiatakarékosság

3 Perc olvasási idő
Energiatakarékos izzók | LED izzók | Minden, ami világítás A hagyományos izzókat halálra ítélték – persze nem most, hanem három évvel ezelőtt,…
háztartásvasaló

Ruha ránctalanítás

3 Perc olvasási idő
Kerámia talpas vasalók | Steam Glide gőzölős vasalók | Még több vasaló Nem szeretjük a ráncokat, se a bőrünkön, se a ruhán….
háztartáshúsdaráló

Disznóvágás, jó eszközök - „Lesz ugye hurka az asztalon?”

3 Perc olvasási idő
Elektromos húsdarálók | Nagy teljesítményű darálók Ha nem is egyöntetűen kezdjük el dúdolni az egykor jobb időket megélt Tekknő zenekar slágerét, azért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük