fényképezőfénymásolóhardverhdtviroda

Kő, papír, fénymás, olló

3 Perc olvasási idő
fényképezőfénymásolóhardverhdtviroda

Kő, papír, fénymás, olló

3 Perc olvasási idő

Eszméletlen jó reggelt kívánunk minden kedves olvasónknak ezen a kellemes hangulatú hétfő reggelen! Ilyenkor, mikor indul a hét, rendszerint összezsúfolódik az Olcsóbblog teljes szerkesztőgárdája (azaz egyedül én), szűk kis szerkesztőségi irodánkban (a szobámban, ami nagyjából 20 négyzetméteres lehet), hogy kigondoljuk, milyen témákkal fogjuk elkápráztatni Önöket, nyájas olvasókat a héten. Általában úgy kezdődik a dolog, hogy mindenki leül a saját csúcsteljesítményű számítógépe elé (az én középkategóriás céges laptopom), gúvadt szemekkel fürkészi a különböző hír- és techsite-ok újdonságait (csukott szemmel nézem a monitort és gondolkozom), amikről Önöknek írhatnánk, aztán mikor kifogytunk a saját öteleteinkből, reménykedve a főszerkesztőre (jobbára én volnék) tekintünk, mentőötletek gyanánt. Ezután, körülállva a szerkesztőségi tárgyalóasztalt (közepes, de méreteit tekintve funkcionálisan kihasznált íróasztalom van) felírjuk az összegyűlt javaslatokat egy flipchart-ra (frissítem az olcsobbat.txt-t), és pezsgőt bontunk afeletti örömünkben, hogy ezen a héten is felülmúlhatatlant fogunk alkotni az Önök megelégedésére (összeszedem magam, bevánszorgok dolgozni az irodába).

Milyen témák is várhatók a héten, miből is szemezgethetnénk különös árukapcsolásainkat, talán a hétvége eseményeiből? Ajánlhatnánk fegyvereket netán, annak örömére, hogy megalakult a Gárda, de még csak alsókategóriás önvédelmi eszközöket sem árulunk (bár egy ideig azért gondolkoztunk rajta, hogy mondjuk a hűtőszekrény annak számít-e). Ajánlhatnánk turmixgépet nászajándékba, de mi van, ha az ifjú pár inkább pénzt kérne az esüvőre, hogy aztán a „bevételt” jótékony célra ajánlja fel? Írhatnánk telefonokról, annak kapcsán, hogy végre valóban kártyafüggetlenre törték fel az iPhone-t, sőt már perelnének miatta a szolgáltatók, de ez a téma meg már elég unalmas. Szívesen ajánlanánk „Fidel örökké él” címmel kubai szivart és rumot, de sajnos ezt sem forgalmazunk.

Feloldandó ezt a nagy dilemmát, szerkesztőségi gyűlésünkön egyöntetűen a következő megoldást találtuk ki: csukott szemmel kattintunk egyet az Olcsóbbat „Számítástechnika” kategóriájának alkategóriái között, aztán lesz ami lesz. Lássuk, illetve pont hogy ne lássuk, és kattintsunk, az eredmény pedig: jó olvasást kívánunk a reggeli kávé mellé minden irodai dolgozónak a fénymásolókról (jé, árulunk fénymásolót?)! Azon még úgysem csináltuk.

Canon FC-100

Egy igen kicsi, asztali fénymásoló, amit akár hordozhatunk is, és az ára is barátságos. Karbantartást egyáltalán nem igényel, és felmelegedési ideje sincs, bekapcsolástól számítva 22 másodperc múlva már meg is kapjuk az első másolatot, egyébként meg 4 lap/perc sebességgel másolhatunk vele, A/4-es méretben. Másolhatunk vele fóliára, színes papírra és levelezőlapra is, és opcionálisan színes tintával is működik.

Xerox CopyCentre C123

Ez már egy komolyabb darab, és bár kerekei vannak, korántsem hordozható. Viszon 23 lap jön ki belőle percenként, 1200x2400dpi-s minőségben, vagy valamivel kevesebb, de akkor A/3-as méretben. Egyszerre 3100 lapot tehetünk bele, és havonta ajánlottan 75000 lapot másolhatunk vele, színes, vagy fekete lézertechnológiával. Gyorsasága 256MB belső memóriájának köszönhető, és használhatjuk akár hálózati nyomtatóként is, valamint ismeri a PostScript3 formátumot.

Canon iR 1022A

És végezetül (megitták a kávét?) egy közepesfajta Canon, ami csak kicsit lassabb előző ajánlatunknál, ugyanis 22 lap/perc másolati sebességgel dolgozik. Készíthetünk vele nagyítást 50-200%-os zoommal, és kétoldalas másolatokat is, valamint használhatjuk TWAIN-eszközként is, azaz szkennelhetünk vele, akár hálózaton keresztül is, ráadásul színesben.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük